Mikulášsky charitatívny beh v Piešťanoch pomôže podporiť deti z Azylového domu, beží sa už 9. 12.


Foto: Mikulášsky charitatívny beh v Piešťanoch pomôže podporiť deti z Azylového domu, beží sa už 9. 12.

Druhú adventnú sobotu, 9. decembra, sa uskutoční nultý ročník Mikulášskeho charitatívneho behu na Námestí slobody v Piešťaňoch. Pozvaní sú všetci, deti aj dospelí. Usporiadatelia zvlášť ocenia, ak prídete oblečení ako Mikuláš, či Santa a upozorňujú, že nápadom sa medze nekladú. 

„Môžete si jednoducho dať červené trenky a bielu košeľu. Inšpiráciu môžete nájsť aj v second hand, kde dostanete “Santa veci” za babku. Mikulášsku čiapku dostane každý v rámci štartovného, nutné je však prihlásiť sa vopred cez uvedený link na www.beh.sk (Termínovka / Mikulášsky beh Piešťany, 9.12.),“ uvádzajú organizátori. 

Štartovné pre deti je zdarma, rovnako ako pre obyvateľov Azylového domu v Piešťanoch. Dospelí zaplatia štartovné, ktoré v cene obsahuje aj mikulášsku čiapku a občerstvenie v podobe Vianočného punču len 10 eur. Je tu však možnosť zaplatiť vyššie štartovné, pretože tým podporíte dobrú vec. Výťažok z akcie poputuje k deťom z Azylového domu, ktoré zastrešuje Občianske združenie Myška. 

Trasa Mikulášskeho charitatívneho behu bude viesť cez mesto a cez mestský park. Dĺžka trate je 5 kilometrov v podobe dvoch 2,5 kilometrových okruhov. Pre deti je prichystaný okruh z Námestia slobody smerom na Winterovu ulicu od Kolonády v dĺžke 500 m. Deti môžu bežať aj s rodičmi.

Štart detí je naplánovaný na 15:00 a pre dospelých na 15:15. Registrácia je možná aj v deň pretekov, a to od 13:00 do 14:45 v škole Balneológie a Rehabilitácie.


Prví traja pretekári v kategórii ženy a muži budú odmenení špeciálnymi výrobkami, ktoré vyrobili deti z Azylového domu. Občianske združenie Myška bude mať na mieste pripravený stánok, v ktorom si záujemcovia môžu zakúpiť výrobky týchto detí a pomôcť tak dobrej veci. Ceny pretekárom venujú aj organizátori Snowca a Vianočné trhy Piešťany. Najkrajšie Mikulášske oblečenie bude ocenené zvlášť.

Parkovanie pre autá bude najvhodnejšie v obchodnom dome Aupark, alebo na Nálepkovej ulici približne 200 metrov od konania akcie. 


Miesto: Námestie slobody, Piešťany
Dátum: 09.12.2017 - 15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mesto Piešťany