Trnava má prvú zbernú nádobu na použité injekčné striekačky v rámci projektu Bezpečne v komunite


Foto: Trnava má prvú zbernú nádobu na použité injekčné striekačky v rámci projektu Bezpečne v komunite Foto: trnava.sk

Trnava sa snaží svojim obyvateľom zabezpečiť pohodlie a bezpečnosť. Aj preto Zdravé mesto Trnava v spolupráci so Združením Storm postavili prvú zbernú nádobu FIXPOINT na injekčné striekačky v rámci projektu Bezpečne v komunite. Umiestnili ju na Jiráskovej ulici na stĺpe dopravnej značky v blízkosti nákupného centra na sídlisku Linčianska. Ide o prvú nádobu tohto druhu na Slovensku.

„Práve v tejto lokalite nachádzajú dobrovoľníci zo združenia najviac voľne pohodených injekčných striekačiek, preto každá, ktorá namiesto verejného priestranstva skončí v bezpečnostnej nádobe, bude úspechom. Konštrukcia nádoby FIXPOINT vylučuje fyzický kontakt s infekčným materiálom,“ uvádza mesto Trnava.

Hlavným cieľom projektu Bezpečne v komunite je v prvom rade chrániť zdravie obyvateľov Trnavy. Cieľom Združenia STORM je vyčistiť tak mesto od infekčného odpadu. Bezpečná likvidácia môže prispieť k zníženiu rizika náhodného prenosu infekčných ochorení v dôsledku voľne pohodených použitých striekačiek. 

V prípade, že nájdete niekde voľne pohodenú ihlu, alebo celú injekčnú striekačku, treba postupovať predovšetkým s ohľadom na vlastnú bezpečnosť. Všetky dôležité informácie nájdete na verejných vývesných miestach v centre mesta, v Modranke a v niektorých spolupracujúcich organizáciách. 

„Pokiaľ by ste našli voľne pohodenú ihlu, kontaktujte Mestskú políciu mesta Trnava alebo priamo Združenie STORM na čísle 0905 943 229, e-mailom zdruzenie.storm@gmail.com alebo na facebookovej stránke Združenie STORM. Je veľmi dôležité udať presné miesto nálezu s popisom blízkeho okolia,“ dodávajú organizátori projektu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: trnava.sk