Jaslovské Bohunice majú nové discgolfové ihrisko v parku pri kaštieli, určené je širokej verejnosti


Foto: Jaslovské Bohunice majú nové discgolfové ihrisko v parku pri kaštieli, určené je širokej verejnosti Foto: jaslovskebohunice.sk

Obec Jaslovské Bohunice má od roku 2017 nové Discgolfové ihrisko. Nachádza sa v Parku pri kaštieli v Jaslovských Bohuniciach a je bezplatne k dispozícií  širokej  verejnosti. 

Vďaka priestoru a terénu, na ktorom je ihrisko postavené, predstavuje pre hráčov zábavnú hru, ktorou si môžu spestriť deň. Hra je určená pre rôzne kategórie, preto môže slúžiť nie len deťom, či športovcom, ale aj celej rodine. Stačí len prísť do Amfiteátra a vypýtať si disky v Pizzérii u Sekerovcov.


Discgolf sa hrá podobne ako golf. Namiesto palice a loptičky hráči používajú disk, ktorým sa snažia trafiť jamku s čo najmenším počtom hodov. Jamka je v podstate vyvýšený kôš s visiacimi reťazami pre lepšie zachytenie disku. 


„Ako hráč postupuje po dráhe, musí absolvovať každý ďalší hod z miesta, kde predchádzajúci disk pristál. Stromy, kríky a rôznorodý terén nachádzajúci sa v okolí letovej dráhy, poskytujú náročné prekážky pre hráčov discgolfu. A nakoniec tzv. “putt”, ktorým sa rozumie dokončenie danej “jamky”, končí pristátím disku v koši. Na rozdiel od klasického golfu, discgolf sa dá implementovať do ľubovoľného prostredia, čo robí túto hru ešte zaujímavejšou a zábavnejšou. Je navrhnutý tak, aby sa z neho mohli tešiť ľudia všetkých vekových kategórií, muži, ženy aj deti,“ informovala obec Jaslovské Bohunice. 

Ihrisko v Jaslovských Bohuniciach má 9 jamiek a dĺžka ihriska je 620 metrov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Jaslovské Bohunice