Príbeh Veľkého Gatsbyho opäť ožíva na doskách Divadla Jána Palárika, nenechajte si ho ujsť


Foto: Príbeh Veľkého Gatsbyho opäť ožíva na doskách Divadla Jána Palárika, nenechajte si ho ujsť Foto: Divadlo Jána Palárika v Trnave

Svetoznámy príbeh Veľkého Gatsbyho ožíva na doskách Divadla Jána Palárika v Trnave. Predstavenie si môžete opäť pozrieť už 24. mája o 19:00.

V predstavení v Trnave spoluúčinkuje kapela SWING SOCIETY ORCHESTRA.

„Francis Scott Fitzgerald vo svojom diele podáva autentické svedectvo o bláznivých dvadsiatych rokoch. Rovnako naša pripravovaná inscenácia by mala byť o veku ženských lýtok zadýchaných jazzom, ale aj o veku technického pokroku a priepastných sociálnych rozdielov,“ uvádza Divadlo Jána Palárika v Trnave.

Gatsby predstavuje príbeh o láske, ktorá dokáže obetovať čokoľvek, o poslednej nádeji, nekončiacej snahe a viere. Práve tým si dokáže získať celé generácie čitateľov a divákov.

„Veľký Gatsby sleduje príbeh Nicka Carrawaya, ktorý opustí stredozápad a na jar 1922 sa vydáva do New Yorku, mesta stelesňujúceho uvoľňujúcu sa morálku a populárny jazz. Carraway hľadá svoju vlastnú verziu amerického sna a usadí sa vedľa domu záhadného a časté večierky poriadajúceho Jaya Gatsbyho a tiež kúsok od svojej sesternice Daisy a jej záletného manžela Toma Buchanana, Nick sa stane súčasťou mimoriadne bohatých ľudí, ich ilúzií, lások a sklamaní. Nick ako svedok tohto sveta píše príbeh nemožnej lásky, večných snov a automobilovej tragédie a nastavuje zrkadlo modernej dobe a jej súbojom,“ informuje Divadlo.





Réžia: Viktor Kollár. Dramaturgia: Lucia Miháľová. Scéna: Michal Lošonský. Kostýmy: Eva Farkašová. Hudba: Jozef Chorvát. Svetelný dizajn: Juraj Jakabčin. Choreografia: Elena Kolek Spaskov .

Hrajú: Marek Majeský a. h., Michal Jánoš, Silvia Holečková, Miroslav Beňuš, Ingrida Baginová a. h., Tomáš Mosný, Petra Blesáková, Ján Topľanský, Dáša Moderová a. h., Petra Sabová a. h., Monika Stankovičová a. h., Michal Blaho a. h., René Sorád a. h./Martin Macko a. h.

Miesto: Divadlo Jána Palárika v Trnave, Veľká sála
Dátum: 24.05.2018 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Divadlo Jána Palárika v Trnave