Viskupič sa stretol s predstaviteľmi miest a obcí v okrese Trnava, aj tu sú problémom zlé cesty


Foto: Viskupič sa stretol s predstaviteľmi miest a obcí v okrese Trnava, aj tu sú problémom zlé cesty Foto: Trnavský samosprávny kraj

Začiatkom týždňa sa konalo záverečné stretnutie predsedu TTSK s predstaviteľmi obcí a miest kraja. Posledné stretnutie sa konalo v Trnave.

Župan Jozef Viskupič, spolu s vicežupanmi Jozsefom Berényim, Marekom Neštickým, Pavlom Kalmanom a Romanom Sovom sa postupne stretli so zástupcami obcí zo všetkých okresov. 

Problémy, ktoré trápi Trnavský okres sú podobné, ako v ostatných mestách. Starostovia sa sťažovali prevažne na zlý stav ciest, ktoré ničí nákladná doprava.


Prítomní sa zhodli na priaznivom demografickom vývoji. Obyvateľov pribúda, hoci nie všetci si automaticky menia trvalý pobyt. Pre kraj je však potrebné rozšíriť kapacitu škôl a materských škôlok.  

„Našli sme niekoľko tém, ktoré okresy spájajú, ako je napríklad pitná voda. Mám ambíciu urobiť z problému chýbajúcich vodovodov a kanalizácie tému, ktorá by sa mohla stať celonárodnou. Problémy s pitnou vodou patria do 19. storočia, to isté platí o problémoch s kanalizáciou, kde nám navyše hrozí do budúcnosti ekologický problém,” povedal po poslednom stretnutí J. Viskupič.

Cieľom župana je tiež vytvoriť platformu s názvom M17, kde by sa na pravidelnej báze stretávali primátori sedemnástich krajských miest.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trnavský samosprávny kraj