Na kvetnú nedzelu, 25. marca, ožije Trnava ľudovými tradíciami a atmosférou blížiacej sa Veľkej noci


Foto: Na kvetnú nedzelu, 25. marca, ožije Trnava ľudovými tradíciami a atmosférou blížiacej sa Veľkej noci Foto: kamarianphotography, Mesto Trenčín

Už od 18. marca zdobia trnavské korzo farebné vajíčka ako symbol jari. Hlavný program, ako predzvesť blížiacich sa veľkonočných sviatkov, sa bude konať už 25. marca pod názvom Na kvetnú nedzelu.

Podujatie sa začne o 14:00 dozdobovaním trnavského korza na Hlavnej ulici pred radnicou. Akciu pripravilo Mesto Trnava, Trnavský ľudový cech a Centrum voľného času Kalokagatia.

O 15.00 hod. folklórny súbor Trnafčan a detské folklórne súbory Drienka a Trnavček nadviažu na ľudové tradície svojím vystúpením, ktoré o 16.00 hod. vyvrcholí vynášaním Moreny a prinášaním letečka.

„Hoci vynášanie Moreny malo na Slovensku rozličné podoby, symbolika bola jasná: Morena ako symbol zimy a smrti musela byť skántrená, aby mohla nastúpiť jar a nový život. Ten symbolizuje práve letečko – zelená halúzka ozdobená stužkami, retiazkami a výduškami,“ informovalo mesto Trnava.


Miesto: Trnava, Hlavná ulica
Dátum: 25.03.2018 - 14:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava