10. ročník konferencie Dobrá prax naša inšpirácia prilákal do Trnavy opäť množstvo záujemcov


Foto: 10. ročník konferencie Dobrá prax naša inšpirácia prilákal do Trnavy opäť množstvo záujemcov
Galéria: 11 fotiek
Foto: Trnavský samosprávny kraj

Už X. ročník konferencie s medzinárodnou účasťou s názvom Dobrá prax naša inšpirácia zorganizoval Odbor sociálnej pomoci Trnavského samosprávneho kraja v spolupráci s Trnavskou univerzitou. Tematickým zameraním tohtoročnej konferencie bolo 10 rokov spoločnej cesty.

„Konferencia sa tradične koná v priestoroch Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce TU v aule Pazmáneum, práve v mesiaci marec, kedy Medzinárodná federácia sociálnych pracovníkov IFSW vyhlasuje Svetový deň sociálnej práce,“ informoval Trnavský samosprávny kraj.

Na úvod odzneli príhovory Jany Levickej z katedry sociálnej práce, župana TTSK Jozefa Viskupiča a Silvii Putekovej z Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce TU. Spestrením bolo vystúpenie detí z Krízového strediska v Trnave. Nasledovala odborná časť konferencie – prednášky a prezentácie.

Cieľom konferencie je vytvárať ďalší priestor vzdelávania sociálnych pracovníkov, skvalitnenie služieb, ktoré poskytujú a rozvoj spolupráce v inštitucionálnej starostlivosti sociálnej sféry.

Počas konferencie si prítomní mohli prezrieť fotografie Juraja Štofeja - Cesta do Koburgova, ktoré sa zameriavajú na 15-ročný projekt dobrovoľníctva s rómskymi deťmi, 10 rokov sociálnej práce a 5-ročnú činnosť neziskovej organizácie Centra Koburgovo. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trnavský samosprávny kraj