Mestské múzeu v Seredi otvára výstavu Farebný koncert, autorom je svetoznámy Stanislav Harangozó


Foto: Mestské múzeu v Seredi otvára výstavu Farebný koncert, autorom je svetoznámy Stanislav Harangozó Foto: Mestské múzeum v Seredi

Mestské múzeum - Fándlyho fara v Seredi a Umelecká beseda Slovenska pozývajú všetkých záujemcov na výstavu s názvom Farebný koncert, ktorej autorom je STANISLAV HARANGOZÓ. Vernisáž výstavy s uskutoční už 13. apríla 2018 o 17:00. Potrvá až do 24. mája.

Výstava bude otvorená v apríli vždy od utorka do soboty od 9:00 do 11:00 a v máji v rovnakých dňoch od 10:00 do 18:00.

Stanislav Harangozó je výtvarník monumentalista i majster krajinomalieb a figurálnej maľby. Je autorom viacerých výstavných projektov a diel. Pracuje s rôznymi technikami, napríklad technikou priemyselnej a kamennej mozaiky, maľby na drevo a iných, pomocou ktorých vytvoril rozsiahly súbor vrcholných diel v architektúre. V maľbe autor rovnako využíva viaceré techniky ako akvarel, pastel, akryl, olej.

Pre výstavu v historických priestoroch Mestského múzea - Fándlyho fare v Seredi autor vybral diela s názvom Farebný koncert. Symbolika v jeho  tvorbe môže otvárať svet umenia nielen v poetike ale aj vo svete hudby.


Kurátorom výstavy je historik umenia PhDr. Ladislav Skrak.


Stanislav Harangozó vystavuje nie len doma, ale aj v zahraničí. Individuálne zahraničné výstavy mal napríklad v Ríme, Florencii, Padove, Forli, Lisabone, Mazamete, Bonne, Londýne, Moskve, Varšave, Prahe, Budapešti, Belehrade, Novom Sade, Splite, Opatiji, Záhrebe, Clermont-Ferrande, Soule, Pekingu, Ostrihome, Bad Homburgu, EXPO 2010 v Šanghaji, Eisenstadte a v Haagu. Je členom Umeleckej besedy slovenskej, Spoločnosti voľných výtvarných umelcov a Klubu výtvarných umelcov a teoretikov.

Miesto: Mestské múzeum - Fándlyho fara v Seredi
Dátum: 13.04.2018 - 17:00    24.05.2018 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestské múzeum v Seredi