Zlodejov z Červeníka a Šulekova zadržali krátko po ich čine


Foto: Zlodejov z Červeníka a Šulekova zadržali krátko po ich čine

V noci z pondelka na utorok 24. marca sa pokúsili dvaja páchatelia vlámať do záložne v Hlohovci. Jeden dával pozor a druhý chcel rozbiť sklo na výklade. Keďže sa mu to nepodarilo,  nedostali sa dnu a vyrušila ich aj súkromná bezpečnostná služba.

Páchatelia z miesta činu ušli, no asi o hodiu neskôr sa rozhodli, že vykradnú miestnu predajňu potravín, kde mali záujem o cigarety.

Rozbili sklo na dverách, vošli dnu a zo zásobníka ukradli cigarety rôznych značiek v hodnote takmer 900 eur.

“Páchatelia mali ale smolu. Ich trestnej činnosti predchádzala policajná kontrola. Všímavý policajt hlohovského obvodného oddelenia počas svojej služby kontroloval dvoch mladíkov a zapísal si ich osobné údaje. U jedného z nich si všimol výraznú ozdobu na bunde. Následne bol privolaný k dokumentovaniu spomenutých krádeží a našťastie v potravinách mali nainštalované kamery. Výrazný znak na bunde bol viditeľný aj na záberoch kamery,” priblížila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia zakrátko dvoch podozrivých 17 – ročných mužov z Hlohovca, časti Šulekovo a z Červeníka vypátrala, zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Poverený príslušník polície obidvoch obvinil z prečinu krádeže a pokusu krádeže.

“Mladík z Červeníka sa priznal aj ku krádeži vlámaním z novembra minulého roka, pri ktorej z hlohovskej predajne ukradol víno. Majiteľovi spôsobil škodu 26 eur. Obvinený ja aj z krádeže bicykla v mesiaci február, v hodnote 240 eur, z pozemku rodinného domu v Hlohovci,” doplnila M. Kredatusová.

Trestné stíhanie mladistvých je po ich prepustení okresnou prokuratúrou zo zadržania vykonávané na slobode, pričom im hrozí, že skončia vo väzení.

Foto: ilustračné

Miesto: -
Dátum: 12.04.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu