Máte doma fotografie z 21. augusta 1968? Môžete nimi prispieť k výstave v Západoslovenskom múzeu


Foto: Máte doma fotografie z 21. augusta 1968? Môžete nimi prispieť k výstave v Západoslovenskom múzeu Foto: Západoslovenské múzeum v Trnave

Už tento rok si 21. augusta pripomenieme 50. výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Západoslovenské múzeum v Trnave sa rozhodlo pripomenúť si túto udalosť tematickou výstavou.

Práve pri tejto príležitosti sa Západoslovenské múzeum obracia s prosbou o pomoc pri organizácii podujatia. Ak máte fotografie, ktoré tieto udalosti v meste Trnava zachytávajú, môžete prispieť k pamätnej výstave aj vy.

„Mnohí z vás si ešte pamätajú, ako sa zobudili do teplého prázdninového rána plného zmätku a strachu, keď ulicami Trnavy prechádzali burácajúce tanky. Veríme, že sa medzi obyvateľmi Trnavy a blízkeho okolia našlo zopár odvážlivcov, ktorí v snahe zdokumentovať situáciu, vyhotovili fotografie. Vaše fotografie zachytávajúce augustové udalosti by nám veľmi pomohli pri tvorbe výstavy,“ uvádza múzeum.


Fotografie, ktoré doma máte, môžete priniesť priamo do múzea historičke Mgr. Lucii Duchoňovej. S vašim súhlasom si v múzeu ofotgrafie oskenujú a originály vám vrátia. Pri každej fotografií, ktorú potom uverejnia aj na výstave uvedie múzeum meno majiteľa či autora fotografie.

V prípade záujmu môžete oskenované fotografie poslať múzeu aj mailom, a to na adresu duchonova.lucia@zupa-tt.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Západoslovenské múzeum v Trnave