Súťaž o najkrajší balkón, predzáhradku a vertikálnu zeleň je tu opäť, neváhajte a prihláste sa aj vy


Foto: Súťaž o najkrajší balkón, predzáhradku a vertikálnu zeleň je tu opäť, neváhajte a prihláste sa aj vy Foto: ilustračná - pixabay.com

Trnavčania pozor! Aj tento rok vás čaká súťaž o najkrajší balkón, predzáhradku a vertikálnu zeleň. Opäť ju pre vás pripravila Komisia životného prostredia a prírodných hodnôt Mesta Trnava.

„Zeleň napĺňa okrem estetických úloh aj praktické úlohy ako okysličovanie a zadržiavanie prachu a hluku. Pre nás by mala byť starostlivosť o ňu jednou z priorít, pretože má aj priaznivé pôsobenie na naše zdravie napríklad vo forme znižovania krvného tlaku a odbúravania stresu. Jednoducho príroda lieči, a aj preto by sme mali vnášať aspoň kúsok prírody aj do našich miest. Mesto Trnava sa môže pochváliť nejedným nadšencom, ktorý rok čo rok dokazuje svoje záhradnícke umenie,“ informovalo mesto Trnava.

Na víťazov tejto súťaže čaká zaujímavá a motivačná odmena. Súťažné návrhy môžete mestu posielať do 10. októbra.

V súťaži o najkrajšiu kvetinovú výzdobu balkóna dostane prvé miesto odmenu 100 eur, druhé miesto 70 eru a tretie miesto 40 eur. Autor najkrajšie upravenej predzáhradky získa sumu 150 eur. Druhé miesto v tejto kategórii so odnesie výhru 100 eur a tretie 80 eur. No a najkrajšia vertikálna zeleň mesta Trnava prinesie víťaznému súťažiacemu 120 eur.


„Prihlásiť sa môže každý, stačí len poslať fotografie výsadby (balkóna, predzáhradky, múra či plota, pergoly alebo altánku s popínavou zeleňou) s menom, adresou a číslom telefónu súťažiaceho,“ dopĺňa mesto Trnava.

Prihlášku do súťaže môžete priniesť osobne do podateľne Mestského úradu, alebo ju poslať poštou na adresuMestský úrad v Trnave, odbor stavebný a životného prostredia, Trhová 3, 917 71 Trnava.

Komisia životného prostredia a prírodných hodnôt vyhodnotí súťažné návrhy do 10. novembra 2018.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava