Na 12. ročníku Župnej olympiády v Trnave si zmeralo sily viac ako 1 000 žiakov z 35 škôl kraja


Foto: Na 12. ročníku Župnej olympiády v Trnave si zmeralo sily viac ako 1 000 žiakov z 35 škôl kraja
Galéria: 20 fotiek
Foto: facebook.com/trnavskyKraj

Tradícia Župnej olympiády stredoškolskej mládeže Trnavského samosprávneho kraja pokračuje. Tento rok sa konal už 12. ročník tohto športového podujatie.

Viac ako 1 000 športovcov z 35 škôl kraja súťažilo v 8 športových odvetviach. Nechýbal futbal, volejbal, hádzaná, basketbal, ale ani akarate, cyklistika, silový päťboj, či atletika.

„Myšlienka študentskej olympiády ako jedno z vrcholových podujatí župy je dobrá a spája celý kraj. Máme tu zastúpené všetky okresy a možno do budúcna budeme uvažovať nad zvýšeným počtom disciplín. Každopádne by som chcel poďakovať organizátorom, riaditeľom škôl a všetkým, ktorí sa podieľali na tejto akcii. Športovcom držím palce, aby sa im darilo, nech vyhrajú najlepší a nech im šport neustále prináša radosť,” povedal na slávnostnom otvorení trnavský župan Jozef Viskupič.

Ako to už na olympiádách býva, ani v Trnave nechýbal otvárací ceremoniál s olympijským ohňom v Mestskej športovej hale v Trnave. Úvodnú slávnosť si nenechali ujsť ani vynikajúci slovenskí športovci, ktorí už získali nejedno prestížne ocenenie, dokonca aj to olympijské.


Mladých športovcov prišli podporiť futbalové legendy klubu Spartak Trnava, niekoľkonásobná paralympijská víťazka v streľbe Veronika Vadovičová, olympijský víťaz v boxe z Helsínk z roku 1952 Ján Zachara a dokonca šampión olympiády v Riu Matej Tóth.

„Myslím, že deťom treba dávať impulzy, aby videli myšlienky olympizmu, hoci len v rámci župy. Hádam to bude väčšia motivácia, aby sa hýbali a športovali. Ak môj úspech ovplyvnil nejaké deti, tak to stojí zato a ten cieľ, pre ktorý športujem sa podaril,” objasnil úspešný chodec M. Tóth.

[photo]502[photo]





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trnavský samosprávny kraj