100. výročie narodenia trnavského rodáka Alfréda Wetzlera si pripomenieme aj v Galérii Jána Koniarka


Foto: 100. výročie narodenia trnavského rodáka Alfréda Wetzlera si pripomenieme aj v Galérii Jána Koniarka Foto: Galéria Jána Koniarka, Trnava

Galéria Jána Koniarka v Trnave pripravila ďalšie podujatie z cyklu Osobnosti Trnavy, ktoré tento raz nesie názov Ako sa rodí poslanie. Pri príležitosti 100. výročia narodenia Alfréda Wetzlera si už 2. mája pripomenieme jeho životný príbeh.

Literárno-hudobné podujatie je venované významnému trnavskému rodákovi Alfrédovi Wetzlerovi, ktorý sa preslávil nie len ako spisovateľ pod pseudonymom Jozef Lánik, ale aj svojim životným príbehom. V roku 1944 sa mu spolu s Rudolfom Vrbom podarilo utiecť z koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau pri meste Osvienčim.

Na podujatí si pripomenieme historické zlomy, motívy jeho tvorby a odkaz, ktorý v nich zanechal.


Programom nás budú sprevádzať spisovateľ a prekladateľ Milan Richter, historik Ivan Kamenec, skladateľka a speváčka Jana Andevska a jej hostia.

Podujatie Ako sa rodí poslanie sa začne už v stredu 2. mája o 18:00 v Synagóge - centre súčasného umenia na Halenárskej ulici v Trnave. Vstup je voľný, preto neváhajte a nenechajte si ujsť možnosť stráviť príjemný večer.

Organizátormi podujatia sú: Mesto Trnava, Knižnica Juraja Fándlyho, Galéria Jána Koniarka, Klub priateľov Trnavy, Spolok slovenských spisovateľov, Slovak PEN centrum

Miesto: Synagóga – Centrum súčasného umenia, Halenárska 2
Dátum: 02.05.2018 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Galéria Jána Koniarka, Trnava