V Trnave sa konalo krajské kolo 20. ročníka McDonald's Cupu, na majstrovstvá postúpili Šamorínča


Foto: V Trnave sa konalo krajské kolo 20. ročníka McDonald's Cupu, na majstrovstvá postúpili Šamorínča
Galéria: 6 fotiek

V krajskom kole McDonald’s Cup 2017/2018 uspel tím ZŠ Mateja Bela zo Šamorína. Žiaci si vybojovali postup na Majstrovstvá Slovenska do Popradu.

Šamorínčania sa tak na celoslovenskom finále stretnú v súboji o výlet do Londýna s ďalšími krajskými víťazmi zo škôl z Tomášova – Fél, Šale, z Banskej Bystrice, Košíc, Prešova, Ružomberka a Trenčína.

Do jubilejného 20. ročníka podujatia sa vrámci celého Slovenska prihlásilo rekordných 948 základných škôl. Postupový futbalový turnaj McDonald´s Cup vyhlasuje MŠVVaŠ SR a spolu s nimi ho organizujú Slovenský futbalový zväz a generálny partner McDonald´s.

Patronát nad turnajom drží slovenská futbalová jednotka Marek Hamšík, hráč talianskeho klubu SSC Neapol a sedemnásobný Futbalista roka.

V Trnave sa krajské kolo jubilejného 20. ročníka minifutbalového turnaja McDonald’s Cup konalo už v piatok, 18. mája, v Športovom areáli Lokomotíva.

Krajského kola v Trnave sa zúčastnilo 7 víťazov okresných kôl, ktorí postúpili spomedzi 94 prihlásených základných škôl tohto kraja: II. ZŠ Komenského, Senica; ZŠ F. E. Scherera, Piešťany; ZŠ s MŠ, Kornela Mahra 11, Trnava; ZŠ Vajanského 2, Skalica; ZŠ J. A. Komenského, Sereď;, ZŠ J. Hollého z Maduníc a ZŠ Mateja Bela zo Šamorína.


Družstvá odohrali zápasy s hracím časom 2x15 minút na 2 ihriskách v skupinách. Vo finálovom zápase proti sebe nastúpili hráči zo Skalice a Šamorína. Spomedzi siedmich účastníkov tak postúpili do ďalšieho boja žiaci zo Šamorína. Hráči a tréneri neskrývali z víťazstva a postupu radosť a nadšenie.

„Do Popradu ideme druhý krát, dúfame, že to dopadne lepšie ako v minulosti. Teraz máme šikovné družstvo, snáď aj uspejeme,“ uviedla Renáta Bokorová.

Poradie víťazov Trnavského krajského kola:
1. miesto: ZŠ Mateja Bela Kláštorná 4, Šamorín
2. miesto: ZŠ Vajanského 2, Skalica
3. miesto: ZŠ s MŠ, Kornela Mahra 11, Trnava
4. miesto: ZŠ J. Hollého s MŠ Železničná 102, Madunice za účasť: II. ZŠ Komenského 959, Senica ZŠ F. E. Scherera, Piešťany ZŠ J. A. Komenského Komenského 1227/8, Sereď 

Počas turnaja si organizátori všímali aj individuálne talenty hráčov ktorí získali špeciálne ocenenie - Poukaz na nákup kopačiek značky PUMA v hodnote 60 eur.

Individuálne boli ocenení hráči v týchto kategóriách:
Najlepšia hráčka: Ema Škultétyová, ZŠ s MŠ K. Mahra, Trnava
Najlepší hráč: Martin Jenčuš, ZŠ M. Bela Šamorín
Najlepší strelec: Augustín Šimon, ZŠ J. Hollého, Madunice
Najlepší brankár: Michal Hornáček, ZŠ Vajanského, Skalica  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu