Chodník na Hospodárskej ulici v Trnave sa dočkal rekonštrukcie, v júni opravia aj ďalšiu jeho časť


Foto: Chodník na Hospodárskej ulici v Trnave sa dočkal rekonštrukcie, v júni opravia aj ďalšiu jeho časť Foto: Mesto Trnava - E. Ursinyová

Chodník na hospodárskej ulici sa konečne dočkal rekonštrukcie. Kompletnou rekonštrukciou v týchto dňoch prechádza úsek od križovatkz so Študentskou ulicou až po križovatku s Ulicou Andreja Sládkoviča.

Mesto informovalo, že práce by mali byť hotové už do konca mája. Ďalšiu časť chodníka, od Sládkovičovej po Hospodársku 4, budú rkeonštruovať v júli.

Nový dlažobný chodník bude pre mesto vhodnejší aj z ekologického hľadiska

Dôvodom na rekonštrukciu chodníka bol najmä jeho zlý technický stav, pre rozsiahle praskliny, prepadliny a pľuzgiere už nespĺňal požiadavky na bezpečný pohyb chodcov.

„Nový chodník zo svetlosivej betónovej dlažby bude pre mesto vhodnejší aj z ekologického hľadiska, lebo v porovnaní s asfaltom dokáže zadržať určité množstvo zrážkovej vody a menej sa prehrieva,“ informovalo mesto.

Pôvodný asfaltový povrch s podkladovým betónom na ploche 1 800 m2 už pracovníci odstránili. Nahradia ho priepustné podkladové vrstvy z dreveného štrku a na ne položia dlaždice s rozmermi 200x100x60 mm.  


„Chodník je lemovaný záhonovým obrubníkom, plochy zelene dotknuté stavbou sú uvádzané do pôvodného stavu,“ doplnilo mesto.

Predpokladané náklady na rekonštrukciu tohto úseku sú cca 100 000 eur.

Ďalší úsek prejde počas rekonštrukcie aj debarierizáciou

V ďalšej etape rekonštrukcie chodníkov na Hospodárskej ulici je zahrnutá aj bezbariérová úprava autobusovej zastávky, doplnenie nástupnej plochy varovným a vodiacim pásom dlažby pre nevidiacich a slabozrakých. Okrem toho sa v tomto úseku doplnia nové plochy zelene a pribudnú dve kolmé parkovacie miesta.

Mesto vybuduje v tejto časti aj bezbariérový spoločný priechod pre chodcov a cyklistov.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava