Taste of Brass orchester a OZ Na trati vás pozývajú na benefičný koncert na pomoc autistickým deťom


Foto: Taste of Brass orchester a OZ Na trati vás pozývajú na benefičný koncert na pomoc autistickým deťom

Už 8. júna sa na trnavskom Nádvorí uskutoční benefičný koncert orchestra Taste of Brass, na ktorý vás srdečne pozýva Občianske združenie Na trati. Výťažok z podujatia poputuje na vybudovanie denného centra pre deti s autizmom.

Taste of Brass je 15-členná skupina prevažne mladých absolventov bratislavského konzervatória. V Trnave ste ich mohli vidieť a počuť aj v roku 2015 na Kapitulskej ulici pri buste Mikuláša Schneidera-Trnavského. Teraz vystúpia prvý raz bez nároku na odmenu a celý zisk z koncertu venujú OZ Na trati, ktoré založili rodičia autistických detí.

Neváhajte a príďte aj vy podporiť dobrú vec.

„Zažijete jedinečné výkony mladých hudobníkov v krásnom priestore Nádvoria a zároveň pomôžete dobrej veci. Celý výťažok z koncertu venujeme špeciálnemu zariadeniu pre deti s poruchou autistického spektra v Hrnčiarovciach nad Parnou. Denné centrum v Hrčiarovciach nad Parnou, bude poskytovať deťom možnosť zmysluplne tráviť čas pod láskyplným a odborným vedením špeiaciálnych pedagógov, terapeutov, asistentov a opatrovateľov,“ pozývajú organizátori koncertu.

V Trnavskom kraji sa zatiaľ podobné zariadenie pre deti nenachádza. Práve takéto centrum môže pomôcť deťom s rôznymi postihnutiami pomôcťť zapojiť sa do vzdelávacieho proesu a tiež odľahčiť situáciu v rodinách, ktoré sa o takéto deti starajú.

V Dennom centre by organizátori podujatia radi postupne vytvorili miesto pre 15 detí, ktorých rodičia by prispievali len na chod zariadenia. Hoci nebude toto miesto ziskové, ako špecializované pracovisko musí mať viac ako 60 percent odborných zamestnancov, medzi ktorých budú patriť špeciálni pedagógovia, psychológovia či logopéd.


„V našom centre by sme chceli vytvoriť podmienky, aby tu dieťa mohlo absolvovať aj terapie bez rodičov, čím by sme vlastne chceli odľahčiť týmto rodinám náročnú situáciu. Rodina s autistickým dieťaťom bude môcť znovu fungovať skoro ako bežná rodina, kde je rodič v práci, vyzdvihne dieťa z družiny, venuje sa mu, oddychuje, navečerajú sa a idú spať...“ hovorí Veronika Baková, jedna zo zakladateliek OZ Na trati .

 Ak máte záujem podporiť dobrú vec a nemôžete sa koncertu zúčastniť, môžete OZ Na trati podporiť poslaním príspevku na bežný účet pre neziskový sektor : SK3709 0000 0000 51422 89631.  

Záujemcom poskytnú bližšie informácie na e-mailovej adrese natrati.oz2018@gmail.com a postupne už zapĺňajú aj webovú stránku natrati.sk.

 


Miesto: Nádvorie
Dátum: 08.06.2018 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava