V Brodskom zadržali kamión, ktorý prevážal takmer 12 ton pravdepodobne nelegálnych tabakových listov


Foto: V Brodskom zadržali kamión, ktorý prevážal takmer 12 ton pravdepodobne nelegálnych tabakových listov
Galéria: 5 fotiek
Foto: Finančná správa

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy zastavili a skontrolovali v Brodskom kamión s rumunským evidenčným číslom. Našli v ňom a následne zaistili takmer 12 ton tabaku.

„V uplynulých dňoch colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy vykonávali colnú kontrolu, počas ktorej na hraničnom priechode Brodské zastavili a skontrolovali kamión s rumunským evidenčným číslom. Ten v ložnom priestore prepravoval 99 kartónov tabakovej suroviny,“ informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa Finančnej správy.

Kamión prepravoval 99 kartónov tabakových listov pochádzajúcich z Bulharska, čo predstavuje 11 800 ton. Príjemcom zásielky mala byť slovenská obchodná spoločnosť s konateľom tureckej národnosti. Spoločnosť však nemal oprávnenie na obchod s tabakovou surovinou. Kvôli podozreniu z porušovania daňových predpisov colníci tovar zaistili a poslali ho na kontrolu do colného laboratória.

V prípade, že pôjde o tabakovú surovinu podliehajúcu spotrebnej dani, predstavovala by táto položka sumu cca 880 000 eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa