Trnavský samosprávny kraj pokračuje v investíciách do opráv a modernizácie historických budov


Foto: Trnavský samosprávny kraj pokračuje v investíciách do opráv a modernizácie historických budov Foto: Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj investuje do reoknštrukcie a modernizácie budov, v ktorých sídlia kultúrne inštitúcie. Už V prvej polovici roka vyhlásili v rámci grantového programu TTSK výzvu Podpora kultúrnych umeleckých aktivít”, ktorá je dotovaná sumou 190 tisíc eur, teda štvornásobkom oproti minulosti. Tento rok župa investuje do opráv a modernizácie budov takmer 1,5 milióna eur.

Rekonštrukcie sa dočkala aj fasáda trnavského divadla

V letnom období bude pokračovať rekonštrukcia fasády Divadla Jána Palárika v Trnave, ktorej predchádzala kompletná výmena okien na budove. Výška investície je 288 tisíc eur.

Župa už investovala aj do výmeny javiskovej podlahy, zmodernizovala pohon javiskovej točne, zrekonštruovali sociálne zariadenia a tento rok pripravia aj projekt na odvlhčenie budovy.


Kraj investoval do odvlhčenia základov aj do nových striech

Západoslovenské múzeum v Trnave už prešlo procesom odvlhčenia. Budovu Knižnice J. Fándlyho prejde týmto procesom spolu so sanáciou muriva od augusta. Do týchto prác celkovo kraj investuje 50 000 eur.

Novú strechu za 170 tisíc eur dostane ešte pred zimným obdobím Galéria Jána Koniarka v Trnave. V Hlohovci už tento rok prešlo rekonštrukciou Vlastivedné múzeum a od septembra sa bude stavať aj nový múzejný depozit.

Obnova čaká viacero ďalších historických budov v kraji

Obnovou prejde aj Robotnícky dom v Hlohovci. Hodnota tejto investície pre kraj predstavuje 380 000 eur. na Záhorí zas okračuje rekonštrukcia fasády Záhorskej galérie v Senici za 72 000 eur a po ukončení prác vymenia aj okná na budove Záhorského múzea v Skalici, čo bude župu stáť 70 000 eur

Významnou investičnou akciou Trnavského samosprávneho kraja je aj obnova Vlastivedného domu v Šamoríne, na ktorú vyčlenili v rozpočte 159 tisíc eur. Pripravený je aj projekt rekonštrukcie Ľudového domu v Matúškove.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu