1. decembra sa začínajú tvorivé dielne pre deti, čaká na ne veľa inšpirácií a kreativity


Foto: 1. decembra sa začínajú tvorivé dielne pre deti, čaká na ne veľa inšpirácií a kreativity Foto: www.advent.trnava.sk

Od 1. do 17. decembra vždy od piatka do nedele medzi 15:00 a 19:00 budú prebiehať predvianočné tvorivé dielne pre deti. Deti sa môžu stretávať a tvoriť v priestoroch bývalého obchodu s odevmi „Pod stĺpami“ na Hlavnej ulici č. 8.

Počas týchto dní na deti čakajú zaujímavé kretívne aktivity, na ktorých môžu tvoriť originálne vianočné dekorácie a darčeky. Už desiaty ročník festivalu detskej tvorivosti bude pre deti otvorený každý deň popoludní od piatka do nedele. 

„Našou snahou je ponúknuť deťom možnosť vyskúšať si zakaždým niečo iné,” hovorí koordinátorka tvorivých dielní Katarína Haršányiová z odboru vzdelávania, športu a kultúry Mestského úradu v Trnave, „pripravili sme preto zaujímavé nové nápady, techniky a postupy.” 

Prvý víkend sa bude niesť už tradične v duchu výroby adventných vencov, pohľadníc a svietnikov s mikulášskou tematikou. Počas druhého víkendu sa budú môcť deti inšpirovať pri výrobe vianočných darčekov a posledný víkend môžu prísť vyrábať rôzne ozdôbky a dekorácie nie len na vianočný stromček.


Deti si budú môcť počas týchto dní vyskúšať aj rôzne ľudové umelecké aktivity a tradičné techniky ako sú práca s textíliami, bavlnou i hlinou. 

Program zabezpečujú animátori z trnavských detských a mládežníckych organizácií a študenti stredných a vysokých škôl. Spolu s Mestom Trnava organizujú Predvianočné tvorivé dielne pre deti OZ Hojdačka a Pedagogická a sociálna akadémia blahoslavenej Laury.


Miesto: Pod stĺpami, Hlavná ulica 8, Trnava
Dátum: 01.12.2017 - 15:00    17.12.2017 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: trnava.sk