Na Štefánikovej ulici v Trnave má vzniknúť pešia zóna. Podnikatelia sa boja, že ich pochová


Foto: Na Štefánikovej ulici v Trnave má vzniknúť pešia zóna. Podnikatelia sa boja, že ich pochová
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Trnava

Štefánikova ulica v Trnave má prejsť kompletnou rekonštrukciou. Radnica na nej plánuje vybudovať pešiu zónu. Pochová to miestnych podnikateľov? Informáciu priniesol portál MY Trnava. Štefánikova ulica v Trnave je jedna z mála, ktorá si zachovala svoj pôvodný stav. Pomenovaná je po Milanovi R. Štefánikovi, v minulosti však niesla názov Hornohrubá.

Radnica v súčasnosti vybavuje vydanie územného rozhodnutia na stavbu. Úradu už odovzdala projektovú dokumentáciu. Ak všetko pôjde podľa plánu, s výstavbou by mohla začať už koncom budúceho roka. Trvať by mala dva roky. 


Galéria: 4 fotky

Ako bude po rekonštrukcii vyzerať? Radnica vizualizáciu zverejnila už dávnejšie. Na Štefánikovej by mali pribudnúť nové dlažby či osvetlenie a chodníku by mali byť oveľa širšie. Podnikatelia proti vybudovaniu pešej zóny protestujú. Boja sa, že ohrozí ich biznis.

„Keď tu spravíte pešiu zónu, zostane 90 percent objektov prázdnych, teraz je ich prázdnych 40 percent,“ povedal pre MY Trnava ešte pred rokom majiteľ hotela na Štefánikovej ulici Peter Daniš. Podľa mesta je to naopak a pešia zóna spraví lokalitu atraktívnejšou.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu