Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave vám zadarmo skontroluje vodu zo studne. Kam ju máte odniesť?


Foto: Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave vám zadarmo skontroluje vodu zo studne. Kam ju máte odniesť? Foto: unsplash.com

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave sa pri príležitosti Svetového dňa vody rozhodol občanom kraja ponúknuť možnosť bezplatného vyšetrenia vzoriek vody zo studní v ukazovateľoch dusičnany a dusitany. 

V prípade záujmu o vyšetrenie je potrebné zo studne odobrať 0,5 litra vody do čistej a vypláchnutej PET fľaše a priniesť ju čo najskôr po odbere do akreditovaného skúšobného laboratória na Halenárskej 30 v Trnave na Príjem vzoriek. 

Vzorky bude možné priniesť 22. marca od 9:00 do 14:00 hod. Výsledky analýz budú zverejnené anonymne pod číselným kódom vzorky a na webovej stránke úradu. Kvalitu pitnej vody však môžete hodnotiť aj vy. Úrad verejného zdravotníctva zverejnil online dotazník, do ktorého sa môžete zapojiť. 


„Občania môžu, taktiež využiť aj bezplatné odborné poradenstvo a konzultácie v oblasti zdravotnej bezpečnosti pitnej vody z verejných vodovodov a individuálnych vodných zdrojov, ochrany vlastných vodných zdrojov ako i ďalších problémov týkajúcich sa pitnej vody a jej významu pre zdravie človeka,“ informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave.

Pracovníci odboru hygieny životného prostredia a zdravia budú k dispozícií na telefónnom čísle: 033/5354596 a e-maile: tt.voda@uvzsr.sk. Táto služba je širokej verejnosti poskytovaná celoročne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu