VIDEO: Kvetná nedeľa v Trnave bude v duchu veľkonočných tradícií. Návštevníkov čaká bohatý program


Foto: VIDEO: Kvetná nedeľa v Trnave bude v duchu veľkonočných tradícií. Návštevníkov čaká bohatý program
Galéria: 5 fotiek
Foto: kultura.trnava.sk

Po zime sa už mnohí tešia na príchod jari a teplé slnečné lúče, ktoré zohrejú ulice Trnavy. Kvetná nedeľa je síce posledná pôstna, ale za to poriadne slávnostná. Mesto Trnava preto všetkých pozýva na „trnafskú Kvetnú nedzelu“ už 24. marca.


Kvetná nedeľa je známa svojou symbolikou a tradíciami, ktoré majú v každom kúte Slovenska rôzne podoby. Cez pálenie Moreny na dedinách až po svätenie bahniatok v kostoloch, čo značí príchod jari. Trnavčanov čaká mesto plné farieb, výzdoby, spevu, tanca, ale aj detí. Veľkonočné zdobenie korza kraslicami sa koná počas celého týždňa za pomoci 32 materských a základných škôl.


Galéria: 5 fotiek

Štafetu vítania jari prevezmú folkloristi, ktorí budú prechádzať cez farebne vyzdobenú alej. O zábavu sa tento rok postarajú miestne súbory DFS Trnavček, DFS Drienka a UFS Trnafčan. Program bude obohatený aj o predstavenie O 12 mesiačikoch, ktoré predvedie divadielko Dvor Zázrakov. Tešiť sa môžete aj na stánky s remeselnými výrobkami. Návštevníci budú mať možnosť zakúpiť si veľkonočné kraslice, ozdoby, tkané košíky či prútené šibáky.

PROGRAM

  • 15:00 hod. - Morenovanie, vynášanie Moreny až po vítanie leta (sprievod od radnice po Námestie SNP),
  • 15:30 hod.  - UFS Trnafčan, DFS Trnavček a Drienka,
  • 16:00 hod. - O 12 mesiačikoch - Divadlo Dvor Zázrakov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu