Mladá vodička z Dolnej Stredy mala hrozný výsledok dychovej skúšky. Policajti ju nazvali promilová expertka


Foto: Mladá vodička z Dolnej Stredy mala hrozný výsledok dychovej skúšky. Policajti ju nazvali promilová expertka Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Galantskí policajti si včera posvietili na opitých vodičov. Za jazdu pod vplyvom alkoholu obmedzili na osobnej slobode dve osoby. Obe boli obvinené z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V obci Dolná Streda o 16:00 hod. zastavili mladú vodičku na aute Kia Creed.

So ženou sa komunikovalo veľmi náročne, policajti vycítili, že je opitá. Podrobili ju preto dychovej skúške. Tridsaťšesťročná žena nafúkala 2,83 promile. V Sládkovičove zas policajti zastavili vodiča Renault Fluence. Počas kontroly šesťdesiatročnému mužovi namerali 1,29 promile alkoholu v dychu. 

Po opakovanej dychovej skúške nafúkal až 1,5 promile. Oboch vodičov polícia rieši v superrýchlom konaní a obaja zostávajú v policajných celách. Za jazdu pod vplyvom im hrozí odňatie slobody na jeden rok.

Polícia dôrazne upozorňuje všetkých vodičov, aby v žiadnom prípade nešoférovali opití alebo pod vplyvom drog. V takomto stave sa totiž zvyšuje pravdepodobnosť, že môže dôjsť k dopravnej nehode, ktorá môže mať aj tragický koniec,“ informuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu