Uzavretý most v Seredi rozdelil mesto na dve časti. Obchádzka stojí ľudí čas aj peniaze


Foto: Uzavretý most v Seredi rozdelil mesto na dve časti. Obchádzka stojí ľudí čas aj peniaze Foto: sered.sk

Uzavretie mosta v Seredi minulý rok v máji rozdelilo mesto na dve časti, čo komplikuje život miestnym obyvateľom. Oprava, ktorú mala zabezpečiť Slovenská správa ciest (SSC), sa zatiaľ nezačala, čo vyvoláva obavy a návrhy na čiastočné obnovenie dopravy.

Zatvorenie mosta pred desiatimi mesiacmi v dôsledku havarijného stavu vážne ovplyvnilo život miestnych obyvateľov. Mesto je teraz rozdelené na dve oblasti, čo spôsobuje ťažkosti v každodennom živote. Obchádzka vodičov zdržuje a zvyšuje náklady spojené s dopravou.

Podľa informácií získaných z ankety vykonanej radnicou má uzavretie mosta vplyv na cestovanie obyvateľov z centra mesta do priemyselného parku a okolitých oblastí, kde pracuje desaťtisíc ľudí. S obchádzkou cez rýchlostnú cestu musia prejsť viac ako šesť až sedem kilometrov navyše, čo predstavuje výrazné nepríjemnosti a zvýšené náklady.


RTSV informuje, že Martin Takáč, poslanec mestského zastupiteľstva v Seredi, zdôraznil potrebu nájsť akékoľvek riešenie, ktoré by umožnilo aspoň čiastočné obnovenie funkčnosti mosta. Hovorkyňa mesta Zuzana Slahučková informovala, že hoci existujú možnosti využitia mosta pre automobilovú dopravu v obmedzenom režime, je nevyhnutné vylúčiť nákladné vozidlá, aby sa riziko minimalizovalo.


Naopak, SSC nesúhlasí s takýmito návrhmi a poukazuje na potenciálne bezpečnostné riziká, ktoré by mohli vzniknúť. Primátor Serede nalieha na vládu, aby sa týmto problémom zaoberala na svojom výjazdovom rokovaní v Galante, čím sa snaží nájsť riešenie tejto zložitej situácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu