V rodine zavraždenej učiteľky sa malo stať viacero tragédií. S jej exmanželom hovorila pred streľbou suseda


Foto: V rodine zavraždenej učiteľky sa malo stať viacero tragédií. S jej exmanželom hovorila pred streľbou suseda Foto: unsplash.com

Krvavá streľbe v Senici, ku ktorej došlo vo štvrtok krátko po 16:10 hod, žije naďalej medzi miestnymi, ktorí rodine vo veľkom vyjadrujú sústrasť a na svetlo vytiahli aj nečakané súvislosti. 

Jana pracovala ako vychovávateľka v družine a s exmanželom mali dve deti. Podľa miestnych však jej smrť nie je jedinou tragédiou, ktorá sa v rodine odohrala. Janinho brata mal pri predvádzaní bojového umenia zavraždiť vtedajší doktor. Jej otec tiež zomrel v mladom vekum takže Jana ostala ako polosirota. A jej mama teraz ostala sama s dvomi vnučkami. 

52-ročná učiteľka Jana prišla o život v dôsledku viacerých strelných zranení. Jej exmanžel si ju počkal pred školou. Tam ju, v tom čase idúcu na bicykli, niekoľkými ranami zastrelil. Následne spáchal samovraždu pri miestnom cintoríne.

Stav páchateľa tesne pred streľbou opísala jeho suseda. Bola zrejme jedna z posledných, s ktorými sa Janin exmanžel rozprával. „Ešte včera sme sa spolu rozprávali a bol v pohode. Neviem, čo sa v jeho hlave stalo. Nech odpočívajú v pokoji. Nesúďte, nevieme prečo sa to stalo,“ vraví.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu