Obyvatelia mestskej časti Tulipán za parkovanie platiť nebudú. Vznikne aj nová školská zóna


Foto: Obyvatelia mestskej časti Tulipán za parkovanie platiť nebudú. Vznikne aj nová školská zóna

Obyvatelia trnavskej mestskej časti Tulipán dostali radostnú správu - parkovanie v danej oblasti nebude spoplatnené. Viceprimátor Marcel Krajčo oznámil novinky na stretnutí s miestnymi občanmi. Na podporu tejto rozhodujúcej iniciatívy zdôraznil, že v lokalitách s rodinnými domami nie je dôvod na poplatok za parkovanie, informuje Trnavský Hlas.

Aj keď bude parkovanie zadarmo, územie bude mať jasne vyznačené parkovacie miesta, aby sa zabezpečil poriadok a čistota verejného priestoru. Rastislav Mráz, mestský poslanec, pripomenul, že aktuálne platné nariadenie o dočasnom parkovaní sa vzťahuje na zóny H11 a H12, pričom poplatok činí 60 centov za hodinu počas pracovných dní.

Viceprimátor Krajčo avizoval pripravované nové nariadenie, ktoré by zrušilo spoplatnenie v uvedených zónach. Schválenie nového nariadenia je plánované na koniec apríla na mestskom zastupiteľstve v Trnave.


Aj keď parkovanie nebude platené, obyvatelia rezidentských zón H11 a H12 budú mať možnosť zaregistrovať sa a získať rezidentskú kartu, ktorá im umožní bezplatné parkovanie na parkoviskách typu B a bezplatné parkovanie na 30 minút v akejkoľvek platenej zóne s výnimkou centra mesta.


Na otázku od obyvateľa ohľadom parkovania na Kollárovej ulici viceprimátor Krajčo potvrdil, že táto ulica, spolu s parkoviskom naproti bývalým parným kúpeľom, bude zaradená do zóny B, čo znamená bezplatné parkovanie pre miestnych obyvateľov s rezidentskou kartou.

Navyše, viceprimátor spomenul aj aktuálny výber projektanta pre parkovací dom na Dohnányho ulici, ktorý sa nachádza oproti urgentnému príjmu nemocnice. Tieto iniciatívy naznačujú dynamický vývoj v rámci mestskej infraštruktúry a záväzok k zlepšeniu kvality života v Trnave.

Zaujímavým plánom je tiež transformácia okolia Základnej školy s materskou školou na Gorkého ulici do školskej zóny so špeciálnym režimom. Podrobnosti o tomto inovatívnom kroku zatiaľ nie sú verejne dostupné, no zdá sa, že cieľom je zlepšiť dopravu v tejto oblasti. Tento projekt by mohol slúžiť ako pilotný a následne by sa mohli podobné úpravy realizovať aj v blízkosti ďalších škôl.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu