Antirúškari z piešťanského supermarketu sa opäť postavili pred súd. Dobrotka sa novinárom posmieval


Foto: Antirúškari z piešťanského supermarketu sa opäť postavili pred súd. Dobrotka sa novinárom posmieval Foto: TV JOJ

Prípad antirúškarov z piešťanského supermarketu má dohru. Kauza sa dostala v pondelok, 25. marca dostala pred súd. Na pojednávanie prišiel jeden z obžalovaných, Jozef Dobrotka. Ide neúspešného kandidáta na primátora mesta Topoľčany. Pred súd ho prišlo podporiť približne 20 priaznivcov. Informáciu priniesla TV JOJ


Počas čakania na pojednávanie sa mali jeho priaznivci, ale aj samotní Dobrotka novinárom posmievať. Z útoku na verejného činiteľa v piešťanskom supermarkete sú obžalovaní traja muži. Jozef Dobrotka, Matej Tomík a Roman Šloser. Pojednávanie však muselo byť odročené. “Dnešné hlavné pojednávanie nebolo možné vykonať z dôvodu, že na to neboli splnené zákonné podmienky,” informovala TV JOJ Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. Najbližšie sa bude pojednávať 12. júna.

Útok na policajtov sa stal v novembri 2021. Skupina teraz už obžalovaných mužov, odmietla rešpektovať protipandemické opatrenia a nasadiť si rúško. Pracovníci supermarketu privolali políciu. Ani to však nepomohlo. Konflikt vyeskaloval do fyzickej potýčky medzi skupinou mužov a policajtmi. Jeden z policajtov dokonca prišiel počas zásahu o zub a ďalší skončil s tržnou ranou na hlave. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu