Zomrel člen ozbrojených síl František. Svoj boj s rakovinou prehral vo veku 38 rokov


Foto: Zomrel člen ozbrojených síl František. Svoj boj s rakovinou prehral vo veku 38 rokov
Galéria: 2 fotky
Foto: vojenskanadacia.sk

František Ochaba, desiatnik z 901. ženijného práporu v Seredi, prehral svoj životný boj s rakovinou. Len pred dvoma rokmi bol zdravý a plný energie. Pôsobil ako vodič špeciálnych vojenských vozidiel. Avšak na jeseň v roku 2022 mu bola diagnostikovaná rakovina kolorektálneho karcinómu v Národnom onkologickom ústave.

V januári tohto roku uverejnili Ozbrojené sily Slovenskej republiky výzvu k darcovstvu bielych krviniek, nevyhnutných pre úspešné liečenie rakoviny, ktorú mal František. Dobrou správou bolo, že vďaka darcom bielych krviniek sa podarilo lekárom naštartovať jeho imunitný systém.



Vo februári nasledovala ďalšia výzva Vojenskej nadácie, išlo o finančnú pomoc na liečbu, ktorá bola veľmi náročná. Františkovi kolegovia z útvaru sa s jeho súhlasom obrátili na Vojenskú podpornú nadáciu a iniciovali zbierku, ktorá mala pomôcť jeho rodine v ťažkých chvíľach.

Osudný deň nastal v pondelok 25. marca 2024, kedy jeho manželka Michaela Ochabová uverejnila smútočnú správu s popisom „Stretneme sa…“ Napriek obrovskému úsiliu a podpore mnohých ľudí, František Ochaba podľahol svojmu boju so zákernou chorobou vo veku 38 rokov.

Zdroj: Facebook/Michaela Ochabová





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu