Zimný štadión v Piešťanoch mal slávnostné otvorenie. Primátora vítali piskotom a krikom


Foto: Zimný štadión v Piešťanoch mal slávnostné otvorenie. Primátora vítali piskotom a krikom Foto: HK Havrani Piešťany

Mesto Piešťany v utorok 26. marca zorganizovalo slávnostné otvorenie zimného štadióna, ktorý bol z dôvodu rekonštrukcie chladenia zatvorený. Otvorenie sa konalo za účasti ministra športu a cestovného ruchu Dušana Keketiho, nechýbali ani predstavitelia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a Fondu na podporu športu.

Pri príhovore primátora Petra Jančoviča sa z tribún začal ozývať krik rodičov a samotných hokejistov. Ten poďakoval všetkým, ktorí sa podieľali na rekonštrukcii chladenia a zhrnul, že celkové investície do sfunkčnenia štadióna sú v čiastke takmer 1,5 milióna eur. Z nich skoro tretinu zafinancoval Fond na podporu športu, ktorý platí polovicu zo skoro miliónovej investície do chladenia, uvádzajú PNky.


„Verím, že zimný štadión bude slúžiť občanom mesta a vám všetkým. Prajem tomuto štadiónu, aby fungoval, a aby sa ho podarilo aj v iných fázach zveľaďovať,“ povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo smerom k mladým hokejistom a ich rodičom na tribúne štadiónu.


Nesúhlas vyjadrili ľudia aj v skupine Piešťanci proti degradácii mesta, kde zverejnili videá, na ktorých kričia: „Hanba, hanba, hanba…“ Dôvodom nespokojnosti a kriku je, že hokejisti nesúhlasia s cenou za využívanie ľadu.

Mesto Piešťany im ponúklo do konca aktuálnej sezóny cenu 10 eur na hodinu. V nasledujúcej sezóne by to malo byť 45 eur v popoludňajších hodinách a 25 eur dopoludnia. Pre klub by to znamenalo náklady na prenájom ľadu vo výške približne 60-tisíc eur. Cena je vyrátaná na základe počtu hodín, ktoré klub na trénovanie potrebuje.

Zdroj: Instagram/nataly_k_photography

„To by bolo pre nás likvidačné. Snažili sme sa so zástupcami Mesta Piešťany rokovať a ponúkli sme, že vieme participovať sumou 10 eur bez DPH za ľadohodinu. Viac je už neúnosné, pretože by sme museli členské príspevky zvýšiť o takmer 500 eur ročne pre každého hráča,“ vyjadril sa k situácii Michal Peško, prezident mládežníckeho klubu HK Havrani.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu