Na hlinách bezplatne nezaparkujete. V lokalite vznikne nová zóna a rampy stavia aj Tesco


Foto: Na hlinách bezplatne nezaparkujete. V lokalite vznikne nová zóna a rampy stavia aj Tesco Foto: Facebook/NA HLINÁCH susedská komunita

Nedávno sme informovali o zámere mesta Trnava rozšíriť regulované parkovanie. Nová zóna R9 sa spoplatní už 8. apríla a bude sa týkať ulíc Špačinská cesta, Jána Hajdóczyho, Námestie Jozefa Herdu, Prechodná, Jaderná Okružná, Atómová, Veterná, Na hlinách, Murgašova, Lichardova, Legionárska, Bučianska, Kukučínova, Jánošíkova, Rybníková a Oblúková. 


Možnosti bezplatného parkovania budú pre obyvateľov značne limitované a situáciu im skomplikuje aj obchodný reťazec Tesco, ktorý sa nachádza na Špačínskej ceste. Spoločnosť sa rozhodla na, predtým bezplatnom parkovisku, postaviť rampy.

Vo facebookovej skupine na to upozornil Trnavčan Tomáš. „Čoskoro sa u nás spustí rezidenčné parkovanie a Tesco Expres inštaluje nové rampy. Viete, čo to znamená?“ píše. Odpovedá mu Gabriel, ktorý to tak tragicky nevidí. „Znamená to len toľko, že rezidenti si zaplatia rezidenčné karty a ostatní budú platiť parkovné, nič viac ani menej!“ tvrdí.

Niektorí obyvatelia si robia z nových rámp žarty. „Za dva dni budú vylomené, tak päťkrát ich opravia a potom ich to prestane baviť,“ myslí si Patrik. Iní zas volajú po štrajku. V reťazci plánujú prestať nakupovať, kým rampy neodstráni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu