Na Bielej Hore začne v utorok rekonštrukcia cesty. Vodičov čakajú prísne obmedzenia


Foto: Na Bielej Hore začne v utorok rekonštrukcia cesty. Vodičov čakajú prísne obmedzenia Foto: istock.com

Od 2. apríla 2024 začnú v úseku Biela Hora, okres Senica v plnom prúde rekonštrukčné práce na ceste I/51. Z tohto dôvodu začnú platiť obmedzenia v cestnej premávke. Rekonštrukcia zahŕňa rozšírenie existujúcej cesty s výstavbou oporných múrov, s celkovou dĺžkou 2 366 metrov. 

„Tento krok je súčasťou investičnej aktivity Slovenskej správy ciest s cieľom zabezpečiť vyššiu bezpečnosť a plynulosť premávky na cestách I. triedy v Trnavskom kraji,“ informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová.


Aké obmedzenia budú platiť pre jednotlivé vozidlá?

Vozidlá s dĺžkou do 10 metrov, vrátane autobusov, budú jazdiť len v jednom jazdnom pruhu. Premávku bude riadiť prenosný semafor. Pre vozidlá s dĺžkou nad 10 metrov bude úsek cesty I/51 medzi Jablonicou a Trstínom úplne uzavretý. 


Tranzitná doprava medzi Trnavou a Senicou bude odklonená po diaľnici D2-D4-D1.Vozidlá nad 10 metrov, ktoré by mierili smerom na Jablonicu, budú vedené smerom na Trnavu a ďalej po diaľnici D1 do Bratislavy

Podobne na tom budú vozidlá zo smeru R1 smerované na Bratislavu. V Bratislave budú pokračovať po diaľnici D4 a R7 až ku križovatke na diaľnici D2 v Kútoch, kde je vyznačený odklon pre vozidlá nad 10 metrov.


Slovenská správa ciest žiada vodičov o ohľaduplnosť, ostražitosť s dôrazom na zvýšenú bezpečnosť, keďže stavba bude prebiehať počas premávky. Kedy cestu dokončia? Dokončenie rekonštrukcie je naplánované na november 2025,“ priblížila hovorkyňa SCC Jana Lukáčová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu