Trnavská župa podporí 416 projektov v kraji sumou 600-tisíc eur


Foto: Trnavská župa podporí 416 projektov v kraji sumou 600-tisíc eur Foto: trnava-vuc.sk

Trnavský samosprávny kraj prerozdelí sumu 600-tisíc eur medzi celkovo 416 projektov. Poslanci krajského zastupiteľstva sa na tom dohodli na výjazdovom rokovaní v Holíči v stredu 27. marca 2024. Podpora je zameraná na projekty podané organizáciami, obcami a mestami v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia.

Projekty obcí a miest si rozdelia sumu 150-tisíc eur, organizácie zvyšných 450-tisíc eur. Minimálna suma pre každý úspešný projekt bola odsúhlasená vo výške 500 eur, spolufinancovanie je stanovené na 5% z celkovej výšky poskytnutej dotácie. Zoznam všetkých podporených projektov nájdete prostredníctvom tohto odkazu

Tento rok nám bolo doručených 118 projektov z miest, pričom 107 z nich podporíme finančne,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič. Organizácie predložili ďalších 476 projektov, financie dostane 309 z nich. Podľa Viskupiča zachovali objem vyhradených prostriedkov v sume 600-tisíc eur napriek nutnosti šetriť. 


Župa tak tento rok podporí okrem iného festival Šaštínske zvony, volejbalovú akadémiu, vybudovanie exteriérového fitness vybavenia pre klientov Zariadenia pre seniorov Jasénia v Skalici, upratovanie Žitného ostrova, ale aj nákup zariadenia a úpravu priestorov Chirurgickej kliniky nemocnice v Trnave.

Dotácie pre obce získali projekty ako 34. ročník Záhoráckej veterán rallye, festival Vrátnofest, Nočný beh Hlohovcom či Retro Gastrofestival v obci Vozokany v okrese Galanta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu