Kto vyhrá druhé kolo? Najlepší kurz má v Tipsporte Korčok. V prieskume Focusu vedie Pellegrini


Foto: Kto vyhrá druhé kolo? Najlepší kurz má v Tipsporte Korčok. V prieskume Focusu vedie Pellegrini Foto: Facebook/Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Do druhého kola prezidentských volieb ostáva už len pár dní. Občania si budú vyberať medzi dvomi kandidátmi, ktorých súboj je zatiaľ, veľmi tesný. Čo hovoria stávkové kancelárie? Kým v prvom kole mal najlepší kurz Peter Pellegrini, výhra Ivana Korčoka sa odrazila aj v stávkových kanceláriách. V druhom kole volieb má najlepší kurz práve on. Tipsport ho stanovil na 1,58. 

Na Korčoka bolo celkovo stavených 463 825 eur, čo tvorí 40 % celkovej sumy. Peter Pellegrini s kurzom 2,32 získal 60 % stávok. Občania na neho stavili 683 647 eur. Čo sa týka odhadu percent, ktoré kandidáti získajú, najlepší kurz má aktuálne pri oboch kandidátoch odhad, že získajú menej ako 52,51 %. Pri Ivanovi Korčokovi to je 1,35 a Pellegrinim 1,15. Kurz 1,26 má odhad volebnej účasti, ktorá by mala dosiahnuť 51,92 a viac percent.



Čo hovoria prieskumy?

Víťazom druhého kola by sa stal líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Agentúra FOCUS realizovala pre TV Markíza v dňoch 28. marca – 2. apríla prieskum. Robili ho formou osobných rozhovorov a reprezentatívnu vzorku tvorilo 1015 respondentov.

Prieskum ukázal, že Pellegrini by v druhom kole dosiahol výsledok 50,8 % hlasov a Ivan Korčok 49,2 %. Dáta boli odprezentované v utorkovom dueli TV Markíza, ktorý sa uskutočnil v Primaciálnom paláci. 

Peter Pellegriniho v ňom okrem iného vysvetľuje aj používanie domu poslanca Hlasu-SD Petra Náhlika. V Náhlikovom majetkovom priznaní sa dom vo Vrakuni nenachádza. Šéf Hlasu-SD tvrdí, že ho využíva, pretože jeho byt na nábreží Dunaja s rozlohou 88 metrov štvorcových je pre jeho rodičov a psa malý.

V debate si Pellegrini nebol istý, či je jeho rozloha 98 alebo 88 metrov štvorcových. Svoj byt a chatu v Senci na Slnečných jazerách vysvetľoval aj Ivan Korčok. Tvrdí, že v chate býva a na byt platí hypotéku ešte ďalších 5 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu