Mladík vo Veľkom Grobe uháňal na motorke viac než dvojnásobkom povolenej rýchlosti


Foto: Mladík vo Veľkom Grobe uháňal na motorke viac než dvojnásobkom povolenej rýchlosti Foto: Facebook/Polícia SR – Trnavský kraj

Vo štvrtok 4. apríla 2024 sa dopravní policajti venovali dohľadu nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky na cestách galantského okresu. Ich radar zameral v obci Veľký Grob motorkára, ktorý mal poriadne naponáhlo. Cez obec totiž prefrčal viac než stovkou. 

Policajný radar nameral motorkárovi rýchlosť 108 kilometrov za hodinu. To znamená, že rýchlosť v obci prekročil o 58 kilometrov za hodinu,“ špecifikovali trnavskí krajskí policajti v príspevku na sociálnej sieti. Hliadka vodiča nezastavila, lustráciou však zistili, že motorka patrí 20-ročnému mladíkovi. V rámci objektívnej zodpovednosti mu tak onedlho príde vysoká pokuta. 


Policajti v tejto súvislosti uviedli, že vzhľadom na pekné počasie začala tohtoročná sezóna skôr, čo už sa stihlo odraziť na štatistikách nehodovosti. Len v Trnavskom kraji riešili policajti v posledných dňoch tri nehody s účasťou motorkárov, jeden z nich mal pritom v žile viac než jedno promile. Vodičov motocyklov preto vyzývajú, aby si dávali na cestách pozor. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu