FOTO: Pri Holíči postavia nový most cez rieku Chvojnica, oblasť čakajú obmedzenia


FOTO: Pri Holíči postavia nový most cez rieku Chvojnica, oblasť čakajú obmedzenia
Galéria: 3 fotky
Foto: trnava-vuc.sk

Trnavský samosprávny kraj informoval obyvateľov o stavebných plánoch týkajúcich sa mosta ponad rieku Chvojnica pri meste Holíč. Ten je už dlhšiu dobu v havarijnom stave, bude preto zbúraný a nahradený novým. 

Most v dĺžke 15 metrov sa nachádza na ceste II/426 za mestom Holíč v smere do Skalice. Aj vzhľadom k blízkosti českých hraníc ide o pomerne vysoko frekventovaný úsek. Pre zlý technický stav je tu už teraz zúžená vozovka obmedzená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu. 

Premávka na moste bude od 9. apríla zúžená na jeden jazdný pruh na nevyhnutne dlhý čas a bude striedavo riadená inteligentnými dynamickými semaformi. „Týmto predídeme úplnému uzavretiu mosta, a zároveň pripravíme dlhodobé riešenie počas rekonštrukcie v podobe dočasného premostenia, kam budú motoristi následne presmerovaní,“ priblížil trnavský župan Jozef Viskupič. 


Od 9. apríla dôjde zároveň k uzavretiu vjazdu do obce Kátov od križovatky v bezprostrednej blízkosti mosta. Do obce bude možné prísť len z križovatky pri obci Vrádište. Na túto trasu budú odklonené aj autobusy MHD. Župan prosí všetkých obyvateľov o trpezlivosť v čase trvania prác a dopravných obmedzení. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu