Mesto Skalica získalo dotáciu na rekonštrukciu škôlky. Financie použijú na opravu strechy či fasády


Foto: Mesto Skalica získalo dotáciu na rekonštrukciu škôlky. Financie použijú na opravu strechy či fasády
Galéria: 10 fotiek
Foto: enomdopredu.sk

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr. Clementisa. Tá im bola schválená vo výške 691 767 € z Plánu obnovy a odolnosti. Vo štvrtok o tom informovalo mesto na svojej stránke.

„Vďaka tejto dotácii budeme môcť zrekonštruovať fasádu, strechu, zefektívniť vetranie, zrekonštruovať podlahy či vykonať opravu terás i vstupov do pavilónov,“ uviedli z mesta.

Hlavným cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti materskej školy. Rekonštrukcia bude zahŕňať zateplenie obvodového plášťa, zlepšenie energetických vlastností stavebných konštrukcií, ako sú fasáda, strecha a výplne otvorov. Taktiež plánujú energeticky zefektívniť vetranie, prípravu teplej vody, vykurovania a osvetlenia.



Projekt predstavil aj opravy povrchov terás, vstupov do pavilónov a okapného chodníka. Jeden z pavilónov, bývalý takzvaný „welness pavilón”, taktiež prejde dispozičnými úpravami. Súčasťou rekonštrukcie bude aj výmena podláh, doplnenie požiarneho vodovodu a výmena a revízia bleskozvodu.

Mesto Skalica začalo s prípravou projektu už v apríli 2021, kedy bol stanovený zámer. Následne, v septembri 2021, spracovali projekt a v apríli 2023 podali žiadosť o dotáciu. Keďže dotácia je momentálne schválená, nasledovať bude výber dodávateľa prác. Začiatok rekonštrukcie je naplánovaný na leto 2024.

Za prípravou a realizáciiou projektu stojí pracovný tím z mestského úradu, ktorého súčasťou sú Michal Čunderlík, vedúci oddelenia strategického rozvoja či Jozef Hlavatý, vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia. Členkou tímu je aj Jana Slobodová, referentka pre investičnú výstavbu. Garantmi projektu sú bývalá primátorka Anna Mierna a súčasná primátorka Oľga Luptáková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu