Trnavu navštívila veľvyslankyňa Severného Macedónska. Diskusiou boli rôznorodé témy


Foto: Trnavu navštívila veľvyslankyňa Severného Macedónska. Diskusiou boli rôznorodé témy Foto: Mesto Trnava

Viceprimátorka Eva Nemčovská privítala v stredu 10. apríla 2024 v priestoroch mestskej radnice veľvyslankyňu zo Severného Macedónska Evgeniju Ilieva. 

Venovali sa rôznym aktuálnym témam, ktoré sa týkajú integračných procesov súvisiacich so vstupom Severného Macedónska do Európskej únie. 

Okrem toho v spoločnom rozhovore rozoberali problematiku, ktorej čelia obe naše krajiny, odchod mladých vzdelaných ľudí do zahraničia.

Dôležitou témou diskusie boli aj výzvy, pred ktorými častokrát stoja pracujúci ľudia a študenti zo Severného Macedónska v našej krajine. 


„Viceprimátorka predstavila veľvyslankyni mestské podporné centrum pre cudzincov ConnecTT, ktoré je pripravené pomôcť týmto ľuďom žijúcim v Trnave,“ informuje Mesto Trnava.

Iniciatívu mesta podporiť cudzincov poskytnutím odbornej pomoci, poradenstva a vzdelávania, ocenila veľvyslankyňa s nadšením. Cieľom je, aby sa úspešne integrovali do trnavskej komunity a stali sa tak plnohodnotnými členmi spoločnosti.

Evgenija Ilieva do funkcie veľvyslankyňe nastúpila v utorok 22. novembra 2022, keď prezidentke Zuzane Čaputovej odovzdala na audiencii poverovacie listiny. Je taktiež prvou veľvyslankyňou Severného Macedónska, ktorá navštívila Slovenskú republiku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu