FOTO: Rybník medzi dunami na Záhorí aj raky v Malých Karpatoch. Komentované prechádzky vám priblížia prírodu v regióne


FOTO: Rybník medzi dunami na Záhorí aj raky v Malých Karpatoch. Komentované prechádzky vám priblížia prírodu v regióne Foto: Facebook/Trnavský kraj zážitkov

Trnavský kraj zážitkov, krajská organizácia cestovného ruchu, čoskoro odštartuje sériu komentovaných prechádzok venovaných spoznávaniu lokálnej prírody. Lesopotulky budú prebiehať každú sobotu od 20. apríla do 1. júna 2024. Trasy budú skôr nenáročné a sprievodcom bude vždy fundovaný odborník – geológ, zoológ či lesný pedagóg. 

V rámci jarnej série majú záujemcovia na výber z priehrštia netradičných zážitkov. Môžu skúmať krasovú krajinu v lokalite Majdánske, vybrať sa k prameňu Trnávky či prebádať Kráľovstvo dolomitov v Malých Karpatoch. Uvidia kopanice, povestné záhorské duny, či majestátne borovicové lesy. Jedna z prechádzok bude venovaná návšteve tajomného rybníka obklopeného pieskom, iná zas hľadaniu rakov v riekach Malých Karpát. V dvoch dátumoch si dokonca bude možné vybrať z dvoch rôznych programov. 

Sprievodcovia sa na každej prechádzke podelia s množstvom zaujímavých informácií a radi odpovedia na všetky otázky o prírodných zaujímavostiach, geomorfológii územia, histórii, fungovania lesa či procesoch hospodárenia. Pri troche šťastia sa budú zúčastnení môcť pokochať pohľadmi na divoké vtáctvo aj vodné živočíštvo. 

Všetky ďalšie informácie a odkaz, na ktorom si môžete kúpiť vstupenky, nájdete prostredníctvom tohto odkazu. Cena jednej vstupenky je 12 eur, každá prechádzka potrvá asi 4 až 5 hodín



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu