UCM Night Run spája šport, kultúru a dobročinnosť: Benefičný beh podporí telesne postihnutých


Foto: UCM Night Run spája šport, kultúru a dobročinnosť: Benefičný beh podporí telesne postihnutých Foto: UCM Night Run

Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) v spolupráci s mestom Trnava a generálnym partnerom Cukrovar organizuje už tretí ročník nočného behu UCM Night Run.

Beh sa bude konať už zajtra 23. apríla 2024 o 20:00 hod. na Trojičnom námestí. Tento ročník sa bude vyznačovať nielen športovými výkonmi, ale aj dobročinným rozmerom, keďže UCM podporí Slovenský zväz telesne postihnutých.

„Naším cieľom je rozhýbať Trnavu, naučiť sa spoločne prekonávať prekážky, informovať verejnosť o benefitoch športu na duševné zdravie, ale aj posilniť športové aktivity našej Alma mater,“ zdôrazňujú študenti z Kabinetu eventov FMK UCM.

Trasa dlhá 5 kilometrov bude viesť popri najvýznamnejších pamiatkach Trnavy, ponúkajúc bežcom nádherné výhľady a jedinečnú atmosféru tohto historického mesta. Organizátori zdôrazňujú, že trať je vhodná pre všetkých bežcov bez ohľadu na úroveň ich kondície či skúseností.

Zdroj: Instagram/UCM Night Run

Aktuálny ročník UCM Night Run má aj benefičný charakter. „Priamo na podujatí bude prebiehať zbierka, ktorá bude spolu so štartovným venovaná Slovenskému zväzu telesne postihnutých,“ informuje UCM. Tento zväz združuje občanov s telesným postihnutím a ich rodiny bez akýchkoľvek rozdielov a diskriminácie.


Okrem samotného behu organizátori pripravili aj doplnkový program s moderovanými diskusiami. Účastníci budú mať možnosť stretnúť sa s investorom Karolom Šebom, so zástupcami zväzu telesne postihnutých, ako aj s fyzioterapeutom.

Registrácia súťažiacich prebieha od 16:00 hod. do 19:15 hod. Program začína o 17:30 hod. diskusiou o projekte Cukrovar s investorom Šebom. Nasledovať bude diskusia so začiatkom o 18:00 hod. so zástupcami Slovenského zväzu telesne postihnutých. Nebude chýbať ani debata s fyzioterapeutom Fakulty zdravotníckych vied UCM Ondrejom Machovičom, ktorá začne o 18:30 hod.

Základné štartovné bolo pre pretekárov v predregistrácii 10 eur a pre študentov 5 eur. Bežci, ktorí sa zaregistrujú zajtra na mieste podujatia, zaplatia jednotnú cenu 13 eur.

UCM Night Run sa tak stal nielen športovým podujatím, ale aj príležitosťou pre obyvateľov Trnavy prejaviť podporu telesne postihnutým a zároveň si užiť jedinečnú atmosféru nočného behu v historickej časti mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu