Vražda v Hlohovci: Útočiaceho otca obvinila polícia, syn vraj prosil o pomoc už dlho


Foto: Vražda v Hlohovci: Útočiaceho otca obvinila polícia, syn vraj prosil o pomoc už dlho Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Počas uplynulého víkendu otriasol Slovenskom prípad brutálneho útoku, ktorého sa mal v sobotu 20. apríla večer v Hlohovci dopustiť 46-ročný muž na svojom vlastnom synovi. Polícia objavila v ich byte telo 19-ročného mladíka bez známok života. Podľahol následkom množstva bodných rán. 

Ako informovali v pondelok 22. apríla Noviny.sk, polícia už 46-ročného Radoslava obvinila z obzvlášť závažného trestného činu vraždy. Bezprostredne pred osudným incidentom v panelákovom byte mali byť obaja pod vplyvom alkoholu. Najmä útočník mal mať s rôznymi omamnými látkami dlhodobé problémy, ktoré sa preniesli aj na jeho syna.

Ten sa mal minulé Vianoce dobíjať do vchodu, kde býval brat jeho otca. Hovoril som s ním a bol úplne psychicky zničený a rozprával, ako ho jeho otec týra a pije,“ priblížil údajný útočníkov známy pre TV Markíza. Tento muž tiež tvrdí, že páchateľ sa podobného skutku dopustil už v roku 2014. Vtedy sa v tom istom paneláku zabarikádoval v byte aj so svojimi deťmi a vyhrážal sa, že ich zabije. Do situácie bol zapojený aj policajný vyjednávač a incident skončil bez následkov. Muž nakoniec svoje vyhrážky dokonal po 10 rokoch. 

Podľa informácií TV JOJ útočník hneď po skutku v stave ťažkej opitosti sadol za volant a rozhodol sa natankovať na niekoľko kilometrov vzdialenej čerpacej stanici za mestom. Medzitým o všetkom informoval svoju manželku, ktorá privolala záchranné zložky. Mladík bol následne v byte objavený s vážnymi zraneniami brucha aj hrudníka, ktorým podľahol. Policajti jeho otca chytili asi 200 metrov od bytového domu pri futbalovom štadióne a obmedzili ho na osobnej slobode.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu