FOTO: Trnavská kriminálka našla pri razii arzenál zbraní aj zásobu pervitínu


FOTO: Trnavská kriminálka našla pri razii arzenál zbraní aj zásobu pervitínu
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR – Trnavský kraj

Policajti Trnavského kraja informovali, že u 27-ročného muža objavili nelegálne držaný zbrojný arzenál, ako aj väčšie množstvo narkotík. Krajský vyšetrovateľ už podozrivého obvinil a na základe súdu bol umiestnený do väzby. 

Koncom minulého týždňa vykonali v jeho dome raziu, pri ktorej našli v spálni aj v pivnici zásobu nábojov rôznych značiek a kalibru, zásobníky, ale aj tlmič na zbraň. „Muž mal v nelegálnej držbe celkom 1 300 nábojov, ktoré policajti na mieste zaistili,“ priblížili trnavskí krajskí policajti.  

Okrem toho policajti prezreli aj jeho vozidlo Volkswagen Golf, v ktorom objavili dlhú guľovú zbraň s optikou so sklopenou pažbou a zásobníkom. Ide o model 122 cal 22 LR. Objavený arzenál je aktuálne predmetom skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu v Bratislave



Pri prehliadke u 27-ročného muža tiež na viacerých miestach objavili zásoby pervitínu. V zatavenej striekačke prechovával 19 jednorazových dávok pervitínu, ďalšie zásoby tejto drogy mal uskladnené v dózach. Podľa viacerých výpovedí sa mal venovať aj predaju marihuany. 

Vyšetrovateľ kvôli obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a z prechovávania a predaja drog predložil prokurátorovi aj návrh na jeho väzobné stíhanie, s ktorým sa sudca stotožnil. Obvinený si tak na súdny proces počká za mrežami. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu