Policajný zásah neďaleko Holíča. Muž so zbraňou cez puškohľad mieril na posádky v okoloidúcich autách


Foto: Policajný zásah neďaleko Holíča. Muž so zbraňou cez puškohľad mieril na posádky v okoloidúcich autách Foto: Polícia SR - Trnavský kraj

V nedeľu podvečer sa na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou odohrala nezvyčajná udalosť, keď 46-ročný muž z Českej republiky začal puškou mieriť na okoloidúce autá.

Informáciu o nebezpečnom konaní tohto muža nahlásili vydesení cestujúci z troch osobných áut miestnej polícii. Na miesto udalosti okamžite dorazila policajná hliadka, ktorá zistila, že muž kráča po ľavej krajnici smerom na Hodonín, pričom cez puškohľad sledoval posádky áut.

Policajti rýchlo obmedzili jeho osobnú slobodu a eskortovali ho na policajné oddelenie. Po prehliadke a zabezpečení dlhej strelnej zbrane zistili, že sa nejednalo o skutočnú pušku, ale o airsoftovú zbraň. Avšak aj napriek tomu, že šlo o nepravú zbraň, muž sa dopustil trestného činu nebezpečného vyhrážania. 

Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

„Poverený policajt cudzinca obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania. Vzhľadom k tomu, že skutok spáchal so zbraňou, môže mu v zmysle zákona hroziť až 3 ročné väzenie. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu. Dovtedy zostáva v policajnej cele,informuje polícia.

Tento incident pripomína dôležitosť dodržiavania bezpečnostných pravidiel a opatrnosti, najmä pri manipulácii so zbraňami, aj keď ide len o hračku či model.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu