VIDEO: Vo Fakultnej nemocnici funguje onkologická poradňa. Na otázky odpovedajú bývalí pacienti


Foto: VIDEO: Vo Fakultnej nemocnici funguje onkologická poradňa. Na otázky odpovedajú bývalí pacienti Foto: Fakultná nemocnica Trnava

V roku 2021 zriadila Fakultná nemocnica v Trnave poradňu pre onkologických pacientov. Vznikla v spolupráci s Alianciou NIE RAKOVINE. Bývalí pacienti v nej poskytujú pomoc a cenné rady súčasným onkologickým pacientom. 

Ich psychická pohoda je mimoriadne dôležitá. Vďaka poradni získajú podporu a pocit, že v boji s rakovinou v tom nie sú sami. „Dôležitou súčasťou liečby je aj psychické pohodlie pacienta, čo môže byť dôležité pri celkovom vyliečení z onkologického ochorenia,“ povedal prednosta Onkologickej kliniky FN Trnava Marián Streško.


Pacient pacientovi rozumie najlepšie. Pacienti, ale aj ich blízki tu dostanú odpovede na otázky, na ktoré nie je čas ani priestor v ambulancii a praktické rady od tých, ktorí si všetky úskalia liečby prežili na vlastnej koži. Stretnutie s vyliečeným pacientom môže byť pre nich aj obrovskou motiváciou bojovať a nevzdať to! Moja vďaka a úcta patria našim dobrovoľníkom z radov bývalých onkologických pacientov, ktorí sa, napriek jatreniu svojich rán, rozhodli pomáhať a byť užitoční pre iných,“ vraví moderátor RTVS Patrik Herman, ktorý je tiež ambasádorom a jedeným zo zakladateľov organizácie NIE RAKOVINE.

Poradňa sa nachádza v ambulantnom trakte Onkologickej kliniky a funguje každý deň od 9:00 do 12:00 hod. Pacient môže v uvedenom čase prísť bez objednania. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu