Situácia s parkovaním Na hlinách je kritická. Občania chcú posielať svoje pokuty primátorovi


Foto: Situácia s parkovaním Na hlinách je kritická. Občania chcú posielať svoje pokuty primátorovi Foto: Google Maps

Na začiatku apríla spustila trnavská radnica spoplatnené parkovanie na sídlisku Na hlinách. Lokalita sa tak stala súčasťou zóny R9, do ktorej patrí aj Vodáreň, Okružná ulica či Špačínska cesta. Pre rezidentov s parkovacou kartou je parkovisko bezplatné. Ostatní zaplatia 1,20 eura za hodinu.

Napriek novej parkovacej zóne je situácia Na hlinách naďalej kritická. Sťažujú sa viacerí rezidenti. „Včera Na hlinách o 21:00 hod .nula voľných parkovacích miest. Aká je vaša skúsenosť?“ napísala na sociálnej sieti Gabika. Podľa viacerých svedkov má byť parkovisko pravidelne vo večerných hodinách plne obsadené a to najmä po 20:00 hod.

„Chodila som po sídlisku o 19:30 a vzadu som narátala 30 voľných miest. Bola som totálne prekvapená. Ale bolo mi jasné, že sa to do ôsmej všetko zaplní,“ tvrdí Elena. Situáciu mal vyriešiť nový parkovací dom. Verejná súťaž sa naň vyhlásila ešte v júli 2020 a obyvateľom mal poskytnúť až 300 nových parkovacích miest. O štyri roky neskôr parkovací dom stále nestojí. 

Parkovať musia pri Tescu

Niektorým obyvateľom sa však ani tento nápad nepozdáva. „Má každý 20-tisíc eur na takú garáž? Budú tam môcť parkovať tie propagované elektromobily a LNG?“ pýta sa Jarila. Miestni obyvatelia sú zatiaľ odkázaní na parkovanie pri obchodnom reťazci Tesco alebo na miestach, kde by podľa zákona parkovať nemali. Mestská polícia je tak nútená rozdávať pokuty. 

„Tým že začali Na hlinách bez upozornenia hromadne pokutovať ľudí za priestupky, ktoré dlhé desaťročia tolerovali, len neskutočne naštvali ľudí. Výhovorky, že museli lebo sa ľudia udávali neberiem, lebo poznám ľudí ktorých udali aj predtým a dostali iba upozornenie opakovane. Okrem ľudí teda ešte naštvali aj Tesco, lebo zákazníci nemajú kde parkovať,“ píše Gabika. 

Dominika zas vyzýva občanov k akcii. Pokuty by mal podľa nej vyriešiť primátor. „Čo keby začneme posielať primátorovi bločky za pokuty, aby nám ich preplatil a keď nebudeme mať kde zaparkovať, chodili by sme mu zazvoniť, aby nám išiel zaparkovať na ,,voľné parkovacie miesto” pred našim bydliskom. Tak ako nám ho zabezpečil. Nech sa zapojí do toho, čo vymyslel a nesie zodpovednosť a následky,“ tvrdí.




Keď pôjde v noci mamina s chorým dieťaťom na pohotovosť, domov ho ponesie od tesca na rukách, alebo zaplatí pokutu za parkovanie mimo parkovacieho miesta.

Gabika Janovičová


Author

Tým že začali Na hlinách bez upozornenia hromadne pokutovať ľudí za priestupky ktoré dlhé desaťročia tolerovali, len neskutočne naštvali ľudí. Výhovorky ze museli

lebo sa ľudia udávali neberiem, lebo poznam ľudí ktorých udali aj predtym a dostali iba upozornenie opakovane.

Na MsÚ som dostala informáciu, ako nám regulácia pomôže, ako budu voľne miesta.Ako sa ľudia ktorí bývajú v regulovaných zónach neszucastnivái referenda, lebo su spokojní.

A hla, nič z toho.

Okrem ľudí teda este nastvali aj Tesco lebo nemajú kde parkovať zákazníci.

No pekne.

1 d

Reply

Share

Dominika Mončeková

Čo keby začneme posielať primátorovi bločky za pokuty, aby nám ich preplatil a keď nebudeme mať kde zaparkovať, chodili by sme mu zazvoniť, aby nàm išiel zaparkovať na ,,voľné parkovacie miesto” pred našim bydliskom, tak ako nám ho zabezpečil.  Nech sa zapojí do toho čo vymyslel a nesie zodpovednosť a následky 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu