Kto kreslil tieto čiary? Chaotický cyklopruh na Slnečnej v Trnave spôsobuje chaos aj rizikové situácie


Foto: Kto kreslil tieto čiary? Chaotický cyklopruh na Slnečnej v Trnave spôsobuje chaos aj rizikové situácie Foto: Facebook/ Peter Današ

Už niekoľko dní reportujú motoristi o nepochopiteľne nakreslenom cyklopruhu na Slnečnej ulici v Trnave. Ten sa totiž ocitol v presnom strede z jedného zo štandardných pruhov na ceste s obojsmernou premávkou. Vodiči aj obyvatelia sú z novinky rozhorčení, podľa mnohých spôsobuje aj nebezpečenstvo kolízie. 

O takom prípade referovala jedna členka susedskej trnavskej skupiny. Podľa jej slov ju tu takmer čelne zrazilo auto v protismere. „Snažilo sa vyhnúť tomu pruhu pre cyklistov, ja som šla zdola od Hajdóczyho a on si asi chudák myslel, že je v jednosmerke alebo čo, išiel mi rovno oproti!“ opísala žena svoju nepríjemnú skúsenosť. Nové čiary totiž spôsobujú zmätok a autá jednoducho nevedia, kadiaľ majú ísť. 



Podľa autorky príspevku nemohlo ísť o individuálnu chybu vodiča v protismere - ďalšie auto za ním išlo rovnako, keďže sa vyhýbalo cyklopruhu. „Len tak tak som im uhla, lebo práve vedľa mňa neparkovalo žiadne auto,“ doplnila znepokojená vodička. „Na tej ceste už teraz nebude v bezpečí nikto, ani cyklisti, ani vodiči a ani chodci,“ uzavrela nahnevane. 

S jej názorom sa stotožnilo množstvo ďalších komentujúcích, z ktorých niektorí tiež zažili situáciu, kedy sa len o chlp vyhli zrážke. „Išiel som dnes tadiaľ. Nie je šanca zmestiť tam 2 autá,“ potvrdil ďalší motorista. Podľa niektorých názorov je situácia tak vážna, že by ju mala riešiť polícia. Mieste komunikácie sú však v kompetencii mesta, ktoré sme už v tejto súvislosti oslovili.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu