Nekradnite mestské tulipány, v Trnave vám ich tento týždeň rozdajú zdarma


Foto: Nekradnite mestské tulipány, v Trnave vám ich tento týždeň rozdajú zdarma Foto: Facebook/Mesto Trnava

Mesto Trnava pripravilo pre obyvateľov milú akciu. V súvislosti s jarnou údržbou mestskej zelene sa budú vo viacerých lokalitách vyberať rôzne odkvitnuté okrasné cibuľoviny. Ak prídete vo štvrtok 2.mája na miesto galérie za sochou Štefánika pri zrekonštruovanom námestí SNP, môžete si tieto cibuľoviny vziať.

AK nebude pršať, dodávateľská služba bude v tento deň od 8:00 hod. nahrádzať cibuľky nielen tulipánov, ale aj narcisov, hyacintov, modríc či koruniek, ktoré si môžete zadarmo odniesť. Aj keď tieto kvety vymieňajú v mestských záhonoch po približne 3 rokoch, pri správnej starostlivosti a okamžitej výsadbe sa ešte dajú udržať pri živote tak, aby vám doma dlho robili radosť. 

Mesto k tomuto kroku pristúpilo aj pre mnohopočetné chvály, aká je Trnava krásne rozkvitnutá. Druhý dôvod je o niečo menej vzletný. „Stáva sa, že cibuľky zo záhonov miznú skôr, ako by mali, v okolí výsadby sa opakovane stretávame s vysypanou hlinou a tulipány z parkov zdobia vázy milovníkov kvetov,“ opísalo vedenie mesta prístup niektorých obyvateľov k verejnej zeleni. 


Ak vás teda zaujali niektoré z pestrofarebných záhonov v našom meste a zahoreli ste túžbou mať  niektoré z týchto kvietkov u seba doma, nemusíte ich potajomky vykopávať z mestských záhonov. Stačí sa vo štvrtok zastaviť na Námestí SNP. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu