Úprimne sa hanbím, ale neviem vrátiť minulosť. Súd s Černákom opäť odročili


Foto: Úprimne sa hanbím, ale neviem vrátiť minulosť. Súd s Černákom opäť odročili Foto: FB Mikuláš Černák

„Plne si uvedomujem skutky, ktoré som spáchal v deväťdesiatych rokoch a úprimne sa hanbím za túto súčasť môjho života. Nedá sa však vrátiť minulosť a ani to neviem ovplyvniť.“ Týmito slovami plnými pokánia a ľútosti sa odsúdený mafián Mikuláš Čerenák, podľa denníka Sme, prihovoril súdu na dnešnom pojednávaní v Piešťanoch. Černák súčasne pred súdom povedal, že chce súd aj verejnosť presvedčiť, že so svojou žiadosťou o prepustenie nekalkuluje. Dnes sa odohral už druhý pokus o jeho prepustenie z väzenia. Avšak rovnako, ako ten minulotýždňový, nebol úspešný.

Sudcovia dnes totiž pojednávanie s Černákom odložili na neurčito. Čakať by sa malo na spis z Okresného súdu v Prešove a v hre je tiež povolanie znalcov, ktorý by sa mali vyjadriť o jeho psychickej spôsobilosti na návrat do bežného života.

O prepustenie Černáka z väzenia požiadalo občianske združenie Reštart - Nový život. Sám Mikuláš Černák v minulosti tvrdil, že sa na slobodu pýtať nebude a podľa informácií TV Markíza si žiadosť o prepustenie on sám ani nepodal. Vo väzení absolvoval program s názvom Šanca na návrat, kde mal preukázať, že je schopný viesť normálny život na slobode a zaručil sa za neho údajne aj riaditeľ väznice. 

Černák v deväťdesiatych rokoch riadil skupinu, ktorá sa živila vypaľovaním podnikateľov aj vraždami na objednávku. Posledné roky spolupracuje s policajtmi pri objasňovaní najzávažnejších zločinov, k mnohým vraždám sa priznal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu