Golf Trnava bude mať cez víkend DOD. Stretnúť sa tam budete môcť aj s majsterkou sveta vo footgolfe Luciou Čermákovou


Foto: Golf Trnava bude mať cez víkend DOD. Stretnúť sa tam budete môcť aj s majsterkou sveta vo footgolfe Luciou Čermákovou Foto: FB/Lucia Čermáková

Golf v Trnave v Kamennom mlyne otvára svoje brány verejnosti. Pre ľudí si pripravil deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v nedeľu 5. mája od 9:00 hod..

V rámci programu sú pripravené rôzne aktivity ako pre dospelých, tak aj pre tých menších. Budete si môcť vyskúšať zahrať golf, footgolf, pripravená je bohatá tombola, v ktorej môžete vyhrať auto s plnou nádržou, rôzne atrakcie pre deti, hudobné vystúpenia a v neposlednom rade sa budete môcť stretnúť s majsterkou sveta vo footgolfe Luciou Čermákovou, sľubuje areál.

Lucia Čermáková je mladá 25-ročná športovkyňa z Malaciek. K footgolfu sa pritom dostala prostredníctvom futbalu, ktorý ako malá hrávala s kamarátmi. „Ako dievča z dediny som hrávala s chlapcami futbal každý deň. Po čase som sa stala hráčkou ženského družstva Slovana Bratislava, s ktorým sa mi podarilo vybojovať majstrovský titul. Bezprostredne po ňom som pri jednom z rozhovorov dostala otázku, či viem, čo je footgolf. Nasledoval prvý tréning, počas ktorého ma tento šport chytil za srdce, a tak som mu už ostala verná,“ povedala pre Šport4.



A hoci golf pozná každý, jeho náprotivok nemusí byť každému známy. Princíp tejto hry je však celkom podobný golfu. FootGolf sa hrá s futbalovými loptami, pričom každý hráč má jednu svoju loptu. V skupine sú maximálne štyria 4 hráči, obutí sú v teniskách alebo turfoch. Pri tejto hre nie sú povolené futbalové kopačky ani golfové topánky.

Lopta sa vykopáva z odpaliska po fareway na jamku. Hráč, ktorý dostal loptu do jamky v najmenšom počte kopov, vyhráva. Vďaka nenáročnosti hry je tak vhodná aj pre menších hráčov, ktorí majú na dni otvorených dverí jedinečnú príležitosť si túto hru vyskúšať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu