Hlohovec pre obyvateľov pripravil nové podujatie. V máji si môžete spoločne zabehať nočným mestom


Foto: Hlohovec pre obyvateľov pripravil nové podujatie. V máji si môžete spoločne zabehať nočným mestom Foto: Facebook/Zámocká Záhrada Hlohovec , Pixabay

Nadšencov behu a pohybu určite poteší novinka, s ktorou tento rok prišiel Hlohovec. Mesto organizuje prvý ročník Nočného behu Hlohovcom. Ten bude spájať šport so spoznávaním najkrajších zákutí mesta. Trasa dlhá šesť kilometrov sa bude bežať v sobotu 18. mája od 21:00 hod.

„Trať má dĺžku šesť kilometrov, je vhodná pre všetky vekové kategórie a nachádza sa v intraviláne mesta Hlohovec. Krátka časť trasy je s asi 80-metrovým prevýšením, ale o to ľahšia bude dolu kopcom do cieľa,“ približuje mesto.

Účastníci vyštartujú zo Zámockého parku, prebehnú okolo kúpaliska, cez sídlisko Sihoť a potom sa presunú na hrádzu popri rieke Váh. Odtiaľ budú pokračovať parkom R. Dilonga, Námestím sv. Michala k Empírovému divadlu až do cieľa pred amfiteáter v Zámockej záhrade.

 „Nové podujatie bude spojené s otváraním sezóny na amfiteátri v Zámockom parku. Mimoriadne vo večerných hodinách bude otvorený aj Zámok Hlohovec,“ dopĺňa mesto. 

V prípade, ak sa chcete behu zúčastniť, je potrebné sa zaregistrovať. Registračný formulár nájdete na webovej stránke mesta, deti sa môžu registrovať priamo na mieste konania.  Ak sa prihlásite do 12. mája, za štartovné zaplatíte sedem eur, ak to nestihnete, cena sa po tomto dátume zvýši na desať eur. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma. 

Miesto: Zámocký park
Dátum: 18.05.2024 - 21:00




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu