V parku pri železničnej stanici Trnavy sú označené stromy. Ľudia si mysleli, že pôjdu na výrub, pravda je však iná


Foto: V parku pri železničnej stanici Trnavy sú označené stromy. Ľudia si mysleli, že pôjdu na výrub, pravda je však iná Foto: FB/Trnava

V parku v blízkosti stanice Trnavy sa nachádza množstvo stromov, pričom niektoré z nich sú po novom označené oranžovo-červenou značkou. Informoval o tom jeden z používateľov facebookovej skupiny Trnavy, pričom sa prostredníctvom fotografie pýtal, prečo sú niektoré stromy takto označené. A hoci si niektorí mysleli, že to znamená výrub stromov, pravda je celkom iná.

Pod príspevkom sa hromadia komentáre, pričom väčšina z nich hovorí práve o tom, čo znamenajú tieto značky na stromoch. „Nie sú na výrub, bolo to značne v rámci nejakého mapovania parku. Neviem detaily, ale dakde som zachytil také info,“ napísal pod príspevok Pavol, ktorý zároveň odkázal na článok, v ktorom sa o tom píše. „Značky na stromoch neavizujú ich výrub. Všetky stromy v parku sú označené z dôvodu prebiehajúceho geodetického zamerania súvisiaceho so spracovávaním podkladov k vyhotoveniu projektovej dokumentácie revitalizácie parku,“ povedala Zuzana Hrinková Siebenstichová, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou pre Trnavské rádio.

„Myslím, že stromy ktoré sú určené na výrub sa označujú na dvoch miestach, tesne nad zemou a a asi v 1,5 m výške. Označenie je „bodkou“ ako na foto. Ale keďže tu chýba značka tesne nad zemou tak sa nejedná o výrub,“ komentoval príspevok Tomáš.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu